Patru persoane, între care un minor, au fost reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă după decapitarea unui profesor de istorie lângă un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine, în suburbiile vestice ale

Parisului, a anunţat o sursă judiciară citată de AFP, scrie Agerpres. Aceste persoane provin din cercul familial al agresorului, care a fost ucis de poliţişti, potrivit aceleiași surse.

Un profesor francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat vineri seară în apropiere de Paris, iar atacatorul său a fost împuşcat mortal de poliţie, notează AFP.

Surse din poliţie au dezvăluit că victima era un profesor de istorie în Conflans Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed la o oră de curs. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra.

Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru "asasinat în legătură cu o acţiune teroristă" şi "asociere infracţională teroristă criminală", mai anunță Agerpres.

Sursa foto: Reuters via Agerpres

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/profesor-decapitat-la-paris%2C-dup%C4%83-ce-le-ar-fi-ar%C4%83tat-elevilor-caricaturi-cu-profetul-mahomed.html

Most Read