Celebrul critic al Kremlinului, Alexei Navalnîi, plănuiește să se întoarcă în Rusia, imediat ce se recuperează după otrăvire, a scris New York Times, luni, citând un oficial german de securitate,

scrie The Moscow Times, potrivit Digi24. El a publicat, pe Instagram, o imagine din patul de spital.

"Salut. Aici Navalnîi. Mi-e dor de voi. De abia pot să fac ceva, dar ieri am putut să respir de unul singur toată ziua. Nu am folosit vreun ajutor din afară, nici măcar cea mai simplă valvă în gâtul meu. Mi-a plăcut foarte mult. Un proces uimitor, subestimat de către mulți. Recomand", a scris acesta la poza publicată marți pe Instagram.

Știrea privind planurile liderului opoziției din Rusia vine ca urmare a relatărilor paramedicilor ruși, transmise de Reuters, care contrazic teoria Moscovei că Navalnîi a intrat într-o comă din cauza unei tulburări metabolice sau a glicemiei ridicate.

Paramedicii siberieni care l-au văzut pe Navalnîi după ce s-a îmbolnăvit într-un avion pe 20 august au observat o imagine clinică de otrăvire, patru din cinci surse medicale anonime au declarat pentru Reuters, potrivit sursei citate.

Două zile mai târziu, Navalnîi a fost transportat pe calea aerului în Germania, unde oficialii au spus că au fost ”dovezi fără echivoc” că a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Novichok.

Între timp, New York Times a citat un oficial german de securitate spunând că Navalnîi a vorbit cu un procuror german despre planurile de a se întoarce în Rusia imediat ce se recuperează.

Sursă foto Digi24.

 

 

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/alexei-navaln%C3%AEi-pl%C4%83nuie%C8%99te-s%C4%83-se-%C3%AEntoarc%C4%83-%C3%AEn-rusia.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All