Canada a anunţat vineri că a prelungit măsura privind închiderea frontierelor sale, cu excepţia cetăţenilor americani, precum şi lansarea aplicaţiei mobile de urmărire a contactelor cu scopul de a preveni

răspândirea pandemiei de COVID-19, informează AGERPRES, citând AFP.

Conform unui ordin executiv publicat vineri, Canada a extins până pe 31 august valabilitatea măsurilor "de interzicere a intrării în Canada dintr-o ţară străină alta decât Statele Unite", care a expirat la 31 iulie.

Graniţa cu SUA a fost închisă pentru călătoriile ne-esenţiale începând cu 21 martie, interdicţie ce urma să înceteze pe 20 august.

Măsura obligatorie a carantinei şi a izolării la intrarea în ţară este în vigoare până pe 31 august.

Premierul Justin Trudeau a anunţat că începând de vineri dimineaţa este posibilă descărcarea aplicaţiei mobile de urmărire a contactelor cu scopul de a ţine sub control răspândirea pandemiei.
Aplicația numită "Alerta Covid" este disponibilă pe întreg teritoriul Canadei, și va avertiza utilizatorii dacă au fost în contact cu cineva care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Vineri, Canada a raportat 113.300 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 8.900 de decese.

Sursă foto transparencycanada.ca.

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/canada-prelunge%C5%9Fte-m%C4%83sura-%C3%AEnchiderii-frontierelor-%C5%9Fi-lanseaz%C4%83-o-aplica%C5%A3ie-mobil%C4%83-destinat%C4%83-combaterii-r%C4%83sp%C3%A2ndirii-virusului.html

Most Read