Icoanele și frescele bazilicii Sfânta Sofia din Istanbul vor rămâne la locurile lor, dar vor fi acoperite cu un sistem de perdele și lasere, atunci când musulmanii se vor ruga

acolo. 

În restul timpului, vor fi descoperite și vor putea fi văzute de vizitatori. Potrivit Digi24, precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ.

Edificiul istoric va deveni moschee din 24 iulie.

Construită în secolul VI, clădirea impresionantă a fost vreme de o mie de ani catedrală creștină. După cucerirea Constatinopolului a fost, alte sute de ani, moschee, fiind transformată în muzeu în 1934.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, vineri, deschiderea fostei bazilici Sfânta Sofia de la Istanbul pentru rugăciuni musulmane, după ce un tribunal i-a anulat acesteia statutul de muzeu, deschizând astfel calea pentru transformarea ei în moschee.

Credit foto Digi24.

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/preciz%C4%83ri-oficiale-ale-turciei-pentru-turi%C8%99tii-care-vor-dori-s%C4%83-viziteze-de-acum-%C3%AEnainte-bazilica-sf%C3%A2nta-sofia-din-istanbul.html

Most Read