Germania a crescut numărul testelor efectuate pentru depistarea infectării cu coronavirus la 500.000 pe săptămână, această detectare precoce ajutând în parte la menţinerea numărului de decese la un nivel relativ

scăzut, a declarat joi Christian Drosten, directorul Institutului de Virusologie din cadrul spitalului Charité de la Berlin, transmit AFP şi Reuters, potrivit AGERPRES.

'Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu cel al persoanelor infectate se poate explica prin faptul că noi realizăm multe diagnosticări în laborator (...) Efectuăm o jumătate de milion de teste în fiecare săptămână în Germania', a explicat virusologul Christian Drosten într-o conferinţă de presă.

Germania, deşi puternic afectată de epidemie, cu 36.508 cazuri confirmate oficial, înregistrează doar 198 de decese, o rată de mortalitate dintre cele mai reduse, de 0,5%, mult sub Franţa (5,2%) ori Spania (7%).

Imagine cu caracter ilustrativ onfr.tfo.org.

Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/germania-realizeaz%C4%83-500-000-de-teste-s%C4%83pt%C4%83m%C3%A2nal-depistarea-precoce-ajut%C4%83-la-men%C5%A3inerea-unei-mortalit%C4%83%C5%A3ii-sc%C4%83zute-expert.html

Most Read