MyRadioOnline.ro

Image
Image

Varianta Omicron a Covid-19 este

periculoasă - şi în special pentru cei care nu au fost vaccinaţi împotriva bolii, a spus miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie News.ro citând The Guardian.

OMS a precizat că uriaşa creştere globală a cazurilor este determinată de Omicron, dar a insistat că nu ar trebui să ne predăm în faţa ei.

„În timp ce Omicron provoacă o boală mai puţin severă decât Delta, ea rămâne periculoasă, în special pentru cei nevaccinaţi”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă. 

„Nu trebuie să permitem acestui virus să circule sau să fluturăm steagul alb, mai ales când atât de mulţi oameni din jur rămân nevaccinaţi. În Africa, peste 85% din populaţie nu a primit o doză de vaccin. Nu putem pune capăt fazei acute a pandemiei decât dacă nu reducem acest decalaj”.

Dr. Tedros a afirmat că şi-a dorit ca fiecare ţară să aibă 10% din populaţie vaccinată până la sfârşitul lui septembrie 2021, 40% până la sfârşitul lui decembrie şi 70% până la mijlocul anului 2022. Dar 90 de ţări încă nu au atins rata de 40% vaccinare, 36 dintre ele sunt încă sub 10%, a spus el. 

„Cei mai mulţi” dintre cei internaţi în întreaga lume au fost nevaccinaţi, a adăugat Tedros. 

Şi, în timp ce vaccinurile rămân foarte eficiente în prevenirea decesului şi a bolii severe de Covid-19, ele nu previn pe deplin transmiterea şi, prin urmare, riscul apariţiei unei variante mai mortale este real, a subliniat el. 

„Mai multă răspândire înseamnă mai multe spitalizări, mai multe decese, mai mulţi oameni fără serviciu - inclusiv profesori şi personal medical - şi risc mai mare ca o altă variantă să apară, care este chiar mai transmisibilă şi mai mortală decât Omicron”. 

În legătură cu faptul că numărul de decese a fost stabilizat la 50.000 pe săptămână, Tedros a spus: „A învăţa să trăim cu virusul, nu înseamnă că putem, sau că ar trebui, să acceptăm acest număr de decese”. 

Foto News.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/oms-omicron-r%C4%83m%C3%A2ne-%E2%80%9Epericuloas%C4%83%E2%80%9D%2C-%C3%AEn-special-pentru-nevaccina%C5%A3i.html

Most Read