MyRadioOnline.ro

Image
Image

O echipă de chirurgi americani

a transplantat cu succes unui pacient inima unui porc modificat genetic, a anunţat luni Școala de Medicină a Universităţii din Maryland.

 

Operaţia, care marchează o premieră mondială, a avut loc vineri. Organul transplantat provine de la un porc modificat genetic, astfel încât inima să nu fie respinsă de organismul uman, potrivit informațiilor din comunicatul Școlii de Medicină a Universității.

Pacientul, David Bennett, în vârstă de 57 de ani, suferea de o boală gravă de inimă, în ultimul stadiu, dar a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman. "Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune", a spus acesta cu o zi înaintea operaţiei.

Bartley P. Griffith, medicul care a efectuat transplantul, spune că această operație este un pas important către rezolvarea crizei de organe, iar soluția care se întrevede acum ar putea deveni, în viitor, o șansă pentru pacienții din lumea întreagă.

Bărbatul care a beneficiat de transplant va fi monitorizat îndeaproape, în următoarele săptămâni, pentru ca medicii să fie siguri că noul organ funcţionează corect.

 

  Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/video-premier%C4%83-mondial%C4%83-inima-unui-porc%2C-transplantat%C4%83-cu-succes-unui-b%C4%83rbat-de-57-de-ani.html

Most Read