MyRadioOnline.ro

Image
Image

Doi români care transportau fructe

de mare cu destinaţi Italia sunt puşi sub acuzare în Ungaria, după ce în camionul lor au fost descoperiţi, la un control, raci de baltă în valoare de aproape 600.000 de euro, care erau transportaţi fără documentele aferente. Cei doi, care nu au antecedente penale, au fost trimişi în judecată luni, după ce fapta fusese descoperită în toamna lui 2021. Potrivit autorităţilor din Ungaria, pentru transportul acestei specii de animale, protejată prin lege, era nevoie de autorizaţii speciale.

În spaţiul de marfă al camionului au fost găsiţi 4.000 de raci de baltă, a căror valoare depăşeşte 213 milioane de forinţi, echivalentul a aproximativ 600.000 de euro, informează site-ul hirado.hu, care notează că racii de baltă sunt specie protejată în Ungaria. Pentru importul şi transportul acestora este nevoie de autorizaţie de la autorităţile de mediu, iar cei doi bărbaţi nu au putut prezenta un astfel de document.

Trimişi în judecată pentru că transportau o specie de raci protejată

Cei doi bărbaţi au fost trimişi în judecată pentru distrugerea naturii, a informat, luni, Gábor Schmidt, purtătorul de cuvânt al Parchetul Judeţului Bács-Kiskun. El a mai precizat, potrivit sursei citate, că românii au trecut graniţa dintre Ungaria şi România anul trecut, în data de 22 septembrie. În camion transportau animale vii, scoici şi raci de baltă, cu destinaţia Napoli. Patrula Administraţiei Naţionale Fiscale şi Vamale din Ungaria (NAV) a oprit vehiculul pe autostrada M5, în apropiere de Kecskemét, la un punct de verificare a greutăţii pe osie.

Exemplarele de raci descoperite în camion au fost predate, de către inspectorii patrulei, personalului Direcţiei Parcului Naţional Kiskunság, care au eliberat animalele în ape curgătoare, corespunzătoare habitatului lor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

(Foto: crayfish.ro)

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/doi-rom%C3%A2ni-au-fost-prin%C5%9Fi-%C3%AEncerc%C3%A2nd-s%C4%83-introduc%C4%83-raci-de-600-000-de-euro-%C3%AEn-italia.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All