MyRadioOnline.ro

Image
Image

O porţiune de doi metri

din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit în urma cutremurului cu magnitudinea 6,9, care s-a produs sâmbătă în nord-vestul Chinei. Porţiunea distrusă se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a situat epicentrul seismului.

Cutremurul care a provocat prăbuşirea unei porţiuni din cel mai emblematic monument din China s-a produs sâmbătă la ora locală 01:45 (vineri, 17:45 GMT), într-o zonă cu populaţie dispersată din îndepărtata provincie Qinghai, care, cu 6 milioane de locuitori, este una dintre cele mai puţin populate ale ţării.

Porţiunea din Marele Zid Chinezesc prăbuşită data din perioada Dinastiei Ming

Potrivit cotidianului local Global Times, citat de Digi24, porțiunea din Marele Zid Chinezesc prăbușită datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644), iar zona a fost asigurată provizoriu şi au început deja lucrările de reconstrucţie şi restaurare.

În total, nouă persoane au fost rănite, dintre care opt au fost externate după 24 de ore, iar 65 de persoane au fost relocate temporar. Seismul nu a provocat pierderi de vieţi omeneşti, ci doar pagube materiale, care includ, pe lângă prăbuşirea zidului, şi dărâmarea unor grajduri şi avarii la peste 200 de locuinţe, mai notează sursa citată.

Marele Zid Chinezesc, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1987, este format din numeroase structuri neconectate iniţial între ele şi construite de micile regate chinezeşti pentru a se apăra de invaziile din nordul ţării, scrie Agerpres. Autoproclamatul împărat al Chinei Qin Shi (221-210 î.H) a fost cel care a decis să le unească, conectând între ele porţiuni de mii de kilometri, care au împiedicat hoardele mongole de călăreţi arcaşi să pătrundă cu uşurinţă în imperiul chinez.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/o-por%C5%A3iune-din-marele-zid-chinezesc-s-a-pr%C4%83bu%C5%9Fit-dup%C4%83-un-cutremur.html