MyRadioOnline.ro

Image
Image

Cel puţin şase persoane au

murit şi alte zeci au fost blocate joi în subteran după izbucnirea unui incendiu într-o mină de cărbune în regiunea Kemerovo din Siberia, au anunţat serviciile pentru situaţii de urgenţă şi autorităţile locale, informează AGERPRES citând Reuters şi AFP.

Operaţiunea de salvare continua. Mai mult de 200 de muncitori au fost deja scoşi din subteran.

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse, 285 de oameni se aflau în mina Listviajnaia. Dintre aceştia 236 au fost scoşi la suprafaţă, iar 49 sunt blocaţi în continuare în subteran.

Locul unde se află minerii blocaţi "nu este cunoscut deocamdată", a precizat un responsabil local al ministerului, Aleksei Şulghin, citat de TASS.

Autorităţile au anunţat că au primit o alertă în jurul orelor locale 08:35 (01:35 GMT) cu privire la prezenţa de fum în această mină, în oraşul Gramoteino, în regiunea Kemerovo, unde se află numeroase mine de cărbune.

"Potrivit datelor preliminare, mai mulţi muncitori au fost intoxicaţi cu fum. Numărul de victime urmează să fie precizat", a declarat secţia regională a Comitetului de Investigaţii din Rusia, într-un comunicat.

Deocamdată, nu sunt cunoscute cauzele exacte ale incidentului. Comitetul de Anchetă local a anunţat că a lansat o investigaţie pentru "încălcarea normelor de securitate".

Un accident la aceeaşi mină de cărbune a mai avut loc în octombrie 2004, când o explozie de metan a ucis 13 persoane. Potrivit mass-media ruse, o altă explozie a ucis în mina Listviajnaia cinci persoane în 1981, în perioada sovietică.

Cel mai grav accident minier din ultimii ani s-a soldat cu 91 de morţi şi peste o sută de răniţi, în mai 2010, în mina Raspadskaia, tot în regiunea Kemerovo.

Foto: AGERPRES.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/%C5%9Fase-mor%C5%A3i-%C5%9Fi-zeci-de-mineri-bloca%C5%A3i-%C3%AEn-subteran-dup%C4%83-izbucnirea-unui-incendiu-%C3%AEntr-o-min%C4%83-de-c%C4%83rbune.html

Most Read