MyRadioOnline.ro

Image
Image

Justiţia belgiană anchetează un medic

bănuit că a înregistrat 2.000 de false vaccinări anti-COVID-19, care ar fi frauda „cea mai gravă”, descoperită până acum, în gestionarea pandemiei în această ţară, relatează marţi AFP, relatează AGERPRES citând AFP.

Este vorba de un medic din partea francofonă a Belgiei, care oferea servicii în toată Valonia şi care ar fi primit în repetate rânduri bani pentru injecţii care nu s-au materializat, obiectivul fiind ca pacientul să beneficieze de un permis sanitar cu ajutorul cărora să poată eluda unele restricţii.

Ministrul valon al sănătăţii, Christie Morreale, a declarat pentru RTBF că este vorba de o "fraudare a vaccinării din partea unui medic care a oferit coduri QR unui număr astronomic de persoane pe care le-ar fi vaccinat, în total 2.000". Potrivit ei, este imposibil ca un singur medic să fi putut vaccina atâţia oameni, în atâtea locuri diferite.

Medicul în cauză a fost deocamdată privat de acces la baza de date care centralizează vaccinările şi urmează să fie cercetat pentru fals şi uz de fals.

Şi persoanele care au beneficiat de serviciile acestuia sunt pasibile de urmăriri judiciare, dar, deocamdată, permisul lor sanitar (Covid Safe Ticket, cum se numeşte în Belgia) a fost suspendat şi vor fi contactate pentru a li se propune vaccinarea cu acte în regulă, a precizat ministrul.

Foto ilustrativ: turnulsfatului.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/un-medic-belgian-este-b%C4%83nuit-c%C4%83-ar-fi-%C3%AEnregistrat-2-000-de-vaccin%C4%83ri-false.html

Most Read