MyRadioOnline.ro

Parlamentul francez a autorizat vineri prelungirea folosirii 'paşaportului sanitar' până la data de 31 iulie 2022, aşadar până după alegerile prevăzute în primăvară, o decizie puternic criticată de opozanţii guvernului,

transmite AGERPRES citând AFP.

Legea prevede, între altele, ca paşaportul sanitar să fie posibil până la 31 iulie, dacă guvernul nu va decide eliminarea lui mai devreme, prorogarea regimului tranzitoriu de ieşire din starea de urgenţă sanitară (cu măsuri restrictive în ce priveşte manifestaţiile, circulaţia persoanelor ş.a.), posibilitatea pentru directorii instituţiilor şcolare să aibă acces la statutul de vaccinare al elevilor.

'Paşaportul sanitar' împotriva COVID-19 restrânge accesul în numeroase locuri publice precum baruri, cafenele, cinematografe sau mijloace de transport pe distanţă lungă. El le este eliberat persoanelor vaccinate cu schemă completă sau care prezintă un test negativ recent.

Miercuri, guvernul francez a mai anunţat că masca va deveni din nou obligatorie de săptămâna viitoare în şcolile primare din 39 de departamente, unde rata de incidenţă a depăşit pragul de 50 de infectări la 100.000 de locuitori.

Legea nou adoptată mai prelungeşte starea de urgenţă în departamentele de peste mări Guyana şi Martinica până la 31 decembrie.

Foto ilustrativ: national.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/fran%C5%A3a-parlamentul-autorizeaz%C4%83-pa%C5%9Faportul-sanitar-p%C3%A2n%C4%83-la-31-iulie-2022.html

Most Read