MyRadioOnline.ro

Danemarca renunţă aproape complet începând de vineri la restricţiile adoptate pentru a combate maladia COVID-19, iar locuitorii săi revin la viaţa de dinainte de pandemie: nu mai trebuie să poarte

măşti de protecţie, nu mai au nevoie de paşaport sanitar, angajaţii firmelor revin în birouri, iar concertele pot fi organizate în prezenţa a zeci de mii de fani, informează AGERPRES citând AFP.

"Cu siguranţă suntem în avangardă noi, cei din Danemarca, deoarece nu mai avem nicio restricţie, am trecut de cealaltă parte a curbei pandemiei graţie implementării campaniei de vaccinare", a declarat Ulrik Orum-Petersen, promotor în cadrul Live Nation.

Sâmbătă, această companie organizatoare de spectacole a programat un concert sold-out cu 50.000 de spectatori, o premieră pentru Europa, unde multe ţări sunt în continuare afectate de restricţii. Pe 4 septembrie, Live Nation organizase deja un prim festival la Copenhaga, denumit "Revenirea la viaţă" şi care a reunit 15.000 de persoane.

Introdus în luna martie ca un corolar al ieşirii din pandemie, "paşaportul corona" nu mai era obligatoriu în Danemarca decât în cluburile de noapte de la 1 septembrie, însă şi această restricţie va fi anulată începând de vineri.

"Obiectivul nostru este libera circulaţie (...), iar ceea ce se va întâmpla este faptul că şi virusul va circula şi îi va găsi pe cei care nu sunt vaccinaţi", a prevenit medicul epidemiolog Lone Simonsen, profesoară la Universitatea Roskilde.

Danemarca nu a întâmpinat dificultăţi în a-şi convinge populaţia în privinţa beneficiilor aduse de vaccinare. Rezultatul: 73% dintre cei 5,8 milioane de danezi sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă, iar acest procent este de 96% în rândul rezidenţilor de peste 65 de ani.

"Dacă virusul nu mai este o ameninţare pentru societate, acest lucru se întâmplă exclusiv datorită vaccinurilor", a explicat Lone Simonsen.

 

Imagine cu caracter ilustrativ, dw.com/ro.

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/coronavirus-danezii-revin-%C3%AEncep%C3%A2nd-de-vineri-la-via%C5%A3a-de-dinainte-de-pandemie.html

Most Read