MyRadioOnline.ro

Parlamentul European şi-a adoptat joi 29 aprilie a.c. poziţia de negociere cu privire la propunerea de certificat pentru a reafirma dreptul la liberă circulaţie în Europa în timpul pandemiei de

COVID-19.

Potrivit HotNews.ro, eurodeputaţii au fost de acord că noul „certificat UE Covid-19” - în locul „adeverinţei electronice verzi”, conform propunerii Comisiei - ar trebui să fie valabil timp de 12 luni şi nu mai mult.

Documentul, care poate fi în format digital sau pe suport de hârtie, va atesta că o persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului sau, în funcţie de caz, că a obţinut recent un rezultat negativ al testului sau că a trecut printr-o infecţie anterioară cu virusul.

Certificatele UE Covid-19 nu vor servi drept document de călătorie şi nici nu vor deveni o condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie, afirmă eurodeputaţii.

Propunerea legislativă privind cetăţenii UE a fost aprobată cu 540 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” şi 31 abţineri, în timp ce propunerea privind resortisanţii ţărilor terţe a fost adoptată cu 540 de voturi „pentru”, 80 „împotrivă” şi 70 abţineri.

Sursă foto HotNews.ro.

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/parlamentul-european-a-votat-pozi%C8%9Bia-oficial%C4%83-fa%C8%9B%C4%83-de-certificatul-covid19-pentru-c%C4%83l%C4%83toria-%C3%AEn-ue-valabilitate-de-maxim-12-luni%2C-f%C4%83r%C4%83-restric%C8%9Bii-suplimentare.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All