MyRadioOnline.ro

Autoritatea de reglementare din domeniul vaccinurilor din Germania a spus joi că vaccinul contra Covid-19 al AstraZeneca este ”extrem de eficient”, iar reacțiile după administrarea acestuia sunt de scurtă durată,

acest mesaj venind după ce o parte a personalului sanitar sau esențial a refuzat imunizarea cu acest produs, transmite HotNews.ro, citând Reuters.

Autoritățile sanitare din câteva țări europene – inclusiv din Germania – se confruntă cu o opoziție față de acest vaccin după ce efectele adverse au făcut ca angajați din spitale sau lucrători esențiali să-și ia zile de concediu medical.

Într-un comunicat de presă distribuit pe Twitter și de ministrul german al sănătății, Jens Spahn, Institutul Paul Ehrlich (PEI) a spus că vaccinul AstraZeneca ”previne apariția Covid-19 în majoritatea cazurilor sau ușurează simptomele dacă boala totuși apare”.

”Reacțiile la vaccin apar relativ frecvent după administrare. Dar sunt de scurtă durată și, de obicei, reflectă săpunsul imunitar normal al organismului la vaccinare”, potrivit sursei citate.

Spahn a răspuns miercuri informațiilor că unii lucrători esențiali sunt reticenți în a primi vaccinul AstraZeneca din cauză că unii au suferit efecte secundare puternice, spunând că produsul este atât sigur, cât și eficient.

”M-aș vaccina cu el imediat”, a declarant Jens Spahn jurnaliștilor.

 

Sursă foto HotNews.ro.

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/autoritate-german%C4%83-vaccinul-astrazeneca-este-extrem-de-eficient.html

Most Read