MyRadioOnline.ro

Roverul Perseverance a ajuns joi seară pe suprafața planetei Marte, unde a aterizat în jurul orei 23.00, ora României. “Bună ziua, lume. Prima mea privire la casa mea pentru totdeauna”

este mesajul care a însoțit prima imagine transmisă de  Perseverance după aterizarea la 480 de milioane de kilometri distanță de Pământ.

Printr-un alt mesaj, publicat de echipa NASA pe rețelele de socializare, Agenția a anunțat că încep primele verificări ale sistemelor, după aterizare: “Înainte de a începe căutarea vieții trecute pe Marte, echipa mea trebuie să se asigure că totul este în regulă. Alăturați-vă experților misiunii care vor discuta care sunt exact pașii mei următori în timp ce mă pregătesc să explorez noua mea casă”.

Perseverance este al treilea vehicul trimis de pe Pământ pe Marte, după cele ale Emiratelor Arabe Unite și Chinei. Roverul NASA este cel mai complex laborator științific trimis până acum în misiune pe Planeta Roșie.

Sursa foto: captură video NASA

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/video-misiune-nasa-istoric%C4%83-roverul-perseverance-a-aterizat-pe-planeta-ro%C8%99ie.html

Most Read