MyRadioOnline.ro

Numărul ţărilor şi teritoriilor în care se găseşte în prezent varianta de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie este de 50, în timp ce în 20 de state a fost

identificată varianta detectată iniţial în Africa de Sud, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează miercuri AGERPRES, citând AFP.

O a treia mutaţie, pe care Japonia a anunţat-o duminică, ar putea avea un impact asupra răspunsului imun şi ar trebui studiată în continuare, potrivit OMS, care menţionează în buletinul său informativ săptămânal "o variantă îngrijorătoare".

"Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii", notează OMS. "Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante", a precizat organizaţia.

SARS-CoV-2 este virusul responsabil pentru boala COVID-19. Semnalată pentru prima dată către OMS la data de 14 decembrie a anului trecut, varianta britanică VOC 202012/01 a fost identificată în 50 de ţări, teritorii şi zone, a precizat agenţia sanitară a ONU.

Sursă foto dw.com.

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/coronavirus-varianta-britanic%C4%83-este-prezent%C4%83-%C3%AEn-50-de-%C5%A3%C4%83ri.html

Most Read