MyRadioOnline.ro

Impactul noului vaccin pentru Covid va fi semnificativ peste vară şi viaţa ar trebui să revină la normal până iarna viitoare, a afirmat unul dintre creatorii vaccinului produs de companiile

BioNTech/ Pfizer, scrie News.ro, citând BBC.

Profesorul Ugur Sahin, co-fondator al BioNTech, a vorbit şi despre faptul că transmiterea virusului în masă s-ar diminua, rezultând o "reducere dramatică a cazurilor". 

Săptămâna trecută, BioNTech şi co-dezvoltatorul Pfizer au spus că analizele preliminare arată că vaccinul lor ar putea preveni mai mult de 90% din populaţie să se infecteze cu Covid-19.

Într-un interviu acordat în emisiunea Andrew Marr Show la BBC One, profesorul Sahin a spus că se aşteptă la analize suplimentare pentru a arăta că vaccinul va reduce transmiterea între oameni precum şi oprirea apariţiei simptomelor la cineva care a făcut vaccinul. 

"Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă cu ajutorul unui astfel de vaccin eficient - poate nu 90% dar poate 50% - însă nu trebuie să uităm că şi asta ar putea duce la o reducere dramatică a răspândirii pandemiei", a spus el. 

Potrivit sursei citate, aproape 43.000 de oameni au participat la teste. Vaccinul a fost testat în şase ţări și se administrează în două doze, la o distanţă de trei săptămâni.

Dacă totul continuă bine, a spus profesorul Ugur Sahin, vaccinul ar putea fi distribuit la "sfârşitul acestui an, începutul anului următor". 

El a afirmat că scopul a fost de a livra 300 de milioane de doze în toată lumea până în aprilie, ceea ce "ne va permite să creăm un impact". 

Sursă foto News.ro.

 

Image
Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/coronavirus-vaccinul-ar-putea-fi-distribuit-la-sf%C3%A2r%C5%9Fitul-acestui-an%2C-%C3%AEnceputul-anului-urm%C4%83tor-%2C-spune-profesorul-ugur-sahin-de-la-biontech-pfizer.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All