MyRadioOnline.ro

Cu excepția cazului în care ești avocat, există șanse destul de mari să nu fi citit niciodată întregul set de termeni și condiții ale unui serviciu de pe un site web

sau al unei aplicații. Există un motiv simplu pentru asta. Mult prea des, termenii și condițiile de utilizare sunt prea lungi și greu de analizat. Unele servicii oferă declarații rezumative, dar ele sunt excepția.

Termenii și condițiile de utilizare conțin informații despre modul în care poți utiliza conținutul unui site, despre prelucrarea datelor tale cu caracter personal și cookie-urile utilizate pe site.

Termenii și condițiile de utilizare, pe înțelesul tuturor

Ca să ne facă munca mai ușoară, un grup bipartizan de parlamentari format din reprezentanta Lori Trahan și senatorii Bill Cassidy și Ben Ray Luján din Louisana și New Mexico vor să schimbe asta.

Ei au introdus Legea privind etichetarea, designul și lizibilitatea Termenilor de serviciu – pe scurt, TLDR. Luând o pagină de la Apple, legislația propusă ar cere companiilor online să includă un rezumat „în stilul etichetei nutriționale” în partea de sus a acordurilor lor privind termenii și condițiile și să facă contractele ușor de examinat de către cercetători prin utilizarea etichetelor XML.

De asemenea, le-ar cere să dezvăluie orice încălcare recentă a datelor, precum și să ofere informații dacă un utilizator își poate șterge datele și cum ar proceda în acest sens.

„De mult prea mult timp, acordurile generale privind termenii de serviciu au forțat consumatorii fie să „să fie de acord” cu toate condițiile unei companii, fie să piardă accesul la un site web sau la o aplicație în întregime. Nicio negociere, nicio alternativă și nicio alegere reală”, a spus reprezentantul Trahan.

Grupul citează un studiu din 2012 care a constatat că le-ar trebui americanilor, în medie, 76 de zile lucrătoare pentru a citi toate condițiile contractelor de servicii pe care le-au acceptat să le folosească, ca bază pentru necesitatea Legii TLDR.

În cazul în care legislația ar trece, aceasta ar împuternici Comisia Federală pentru Comerț și procurorii generali ai statului să o pună în aplicare.

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/2022/termenii-si-conditiile-de-utilizare-pe-limba-ta-ce-vor-oficialii/

Most Read