MyRadioOnline.ro

Denunțătorul Facebook dezvăluie toate secretele pe care platforma media nu vrea să le știm. Un fost manager al companiei, deținută de Mark Zuckerberg, o acuză pe aceasta de practici ascunse.

Duminică seară, în cadrul emisiunii 60 minutes de la CBC News, a apărut denunțătorul, până acum secret, pe care îl aștepta toată lumea. Acesta a fost anunțat de ceva vreme, iar reprezentanții Facebook au încercat să preântâmpine acest eveniment. Recent, documentele interne publicate de Wall Street Journal au dezvăluit că Facebook era conștient de modul în care Instagram a afectat sănătatea mintală a adolescenților. 

Ce spune denunțătorul despre Facebook?

Acum, denunțătorul  Frances Haugen a spus ”Am văzut o grămadă de rețele sociale dar la Facebook a fost mult mai grav, decât ceea ce văzusem înainte”. ”Facebook, de nenumărate ori, a arătat că alege profitul în locul siguranței”, a declarat acesta.

Frances Haugen a lucrat la Facebook din 20019. Acesta s-a ocupat în cadrul companiei de probleme de democrație și dezinformare. A lucrat ca manager de produs și a părăsit compania în mai. Acesta a adus cu el multe pagini de documente interne ale companiei acuzate solicitând, totodată, protecție juridică și ajutor în comunicarea informațiilor. El a depus, de asemenea, o plângere la Securities and Exchange Commission prin care acuza platforma că a întreprins acțiuni interne care nu se potriveau cu declarațiile publice.

În plângerea SEC, Haugen a comparat cercetările și documentele interne ale Facebook cu declarațiile și dezvăluirile publice făcute de CEO-ul Mark Zuckerberg și de alți directori. De exemplu, declarația dată de platformă a fost ”Facebook și-a făcut publică activitatea de combatere a dezinformării și a extremismului violent legat de alegerile și insurecția din 2020”.”În realitate, Facebook știa că algoritmii și platformele sale promovează acest tip de conținut dăunător și nu a reușit să implementeze contramăsuri recomandate intern sau de durată”, a declarat denunțătorul.

Acesta mai spune că Facebook încurajează voit ura, pentru că aceasta contribuie la creșterea veniturilor companiei. Controversa generează mai multă implicare din partea utilizatorilor, ceea ce duce la mai multe afișări pentru reclamele vândute în cadrul rețelei sociale.

Facebook respinge acuzațiile privind aportul său la evenimentul care a condus la asaltul Capitoliului, din 6 ianuarie. Vicepreședintele grupului Nick Clegg spune că rețelele de socializare nu sunt toxice pentru adolescenți. El declară că responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat în 6 ianuarie la sediul congresului ”revine celor care au provocat violența și celor care au încurajat-o, inclusiv președintelui”.

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/2021/secretele-facebook-au-fost-dezvaluite-ce-crezi-ca-urmareste-platforma-detinuta-de-mark-zuckerberg/

Most Read