MyRadioOnline.ro

Giganții tech Apple și Tesla întâmpină probleme serioase de aprovizionare, din cauza noilor politici de mediu ale Chinei.

Duminică, mai mulți furnizori importanți ai celor două companii gigantice

și-au întrerupt producția. Motivul? Trebuie să se conformeze noilor norme și criterii de consum de energie impuse de autoritățile de la Beijing.

Lovitura pentru miliardarii tech este complet neașteptată

Nimeni nu se aștepta la astfel de probleme, în contextul în care lanțurile de aprovizionare sunt deja supuse unor tensiuni uriașe, cauzate în special de penuria de cipuri, dar și de pandemia care a dus la închiderea mai multor unități globale de producție.

De exemplu, Unimicron Technology Corp (furnizor Apple) a anunţat că trei din subsidiarele sale din China au fost nevoite să oprească producţia în perioada 26-30 septembrie „pentru a se conforma politicii autorităţilor locale de limitare a consumului de electricitate”.

De asemenea, Eson Precision Engineering, din grupul Foxconn, a informat că a suspendat producţia de duminică până vineri la facilităţile sale din oraşul chinezesc Kunshan, susţine publicaţia niponă Nikkei.

Pe lângă problemele din China, criza cipurilor continuă să macine numeroase industrii

Din cauza crizei sanitare, numeroase industrii se confruntă cu o criză acută de cipuri. Giganții tech sunt în căutare de soluții salvatoare, deși previziunile nu sunt deloc optimiste.

Pe fondul crizei sanitare, marii producători globali de cipuri au fost nevoiți să închidă fabrici, să reducă volumul de lucru, aspect ce se resimte puternic în numeroase industrii.

Mai exact, 169 de industrii sunt în acest moment afectate de penuria de cipuri, iar perspectivele nu arată îmbucurător, deși se depun eforturi semnificative din partea guvernelor și companiilor tech private, pentru a depăși acest moment dificil.

Din nefericire, experții industriei cred că, deși criza are caracter temporar, nu va fi una de scurtă durată, ci va continua să afecteze numeroasele industrii dependente și în viitorul apropiat.

Deficitul global de cipuri va continua să se înrăutățească pentru moment, potrivit CEO-ului Intel, Pat Gelsinger.

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/2021/gigantii-tech-loviti-de-acolo-de-unde-se-asteptau-mai-putin-e-haos-pe-piata/

Most Read