MyRadioOnline.ro

Sony și Microsoft sunt marii rivali pe zona consolelor de jocuri video, iar părerile sunt împărțite. Când vine vorba de audio, însă, PlayStation 5 pare că pornește cu un handicap în fața

Xbox Series X.

PlayStation 5 și Xbox Series X sunt două console lansate cam în aceeași perioadă, din moment ce cei doi mari producători s-au așteptat unul pe altul pentru a-și planifica lansarea în funcție de informațiile venite din cealaltă tabără. Între timp, majoritatea celor și-au dorit noile console le-au putut comanda.

O comparație între ele era inevitabilă.

PlayStation 5 vs. Xbox Series X pe partea audio

Fanii PlayStation 5 interesați în mod direct de partea audio vor avea parte de o dezamăgire. Se pare că actualizarea PS5 nu va include și trecerea la Dolby Vision și Dolby Atmos prea curând. Microsoft are exclusivitate pe această zonă pentru o perioadă de doi ani.

Xbox Series X și Xbox Series S, lansate în luna noiembrie a anului trecut, au sisteme care suportă Dolby Atmos 3D, în timp ce XboxOne beneficiază de aceeași tehnologie încă din 2017. Pentru a utiliza Dolby Atmos pe consolă sau PC, utilizatorii trebuie să plătească o licență de 15 dolari. Dacă deții, însă, Xbox Wireless Headset ai funcția Atmos pe consolă și PC până la sfârșitul lui septembrie fără niciun cost.

Între timp, Microsoft a testat și Dolby Vision HDR pentru jocuri pe consolele Series X/S. Doar membrii Alpha Insiders au primit acces deocamdată, dar funcția va fi disponibilă pentru toată lumea în decursul acestui an. Vestea proastă, însă, vine pentru utilizatorii PS5.

Chiar dacă perioada de exclusivitate pe care o are Microsoft expiră, nu e nicio garanție că Sony va adăuga Dolby Vision sau Dolby Atmos pentru jocurile de pe PlayStation 5. Consolele japonezilor folosesc propriul sistem audio 3D, care se cheamă Tempest.

Chiar și așa, Sony are planuri mari. Vrea să-și crească baza de utilizatori de PlayStation și servicii Sony de la 160 de milioane până la un miliard. Chiar dacă sunt probleme majore de disponibilitate a cipurilor, cei de la Sony sunt optimiști că PlayStation 5 va depăși vânzările din primul an de disponibilitate ale PS4, 14,8 milioane de unități.

Japonezii pregătesc investiții masive în PlayStation Now, serviciul său de streaming pentru jocuri din cloud. O sumă de aproximativ 184 de milioane de dolari va merge doar pentru a-și crește capacitate de dezvoltare a producțiilor noi și a angaja oameni și mai talentați.

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/2021/poate-singurul-handicap-pe-care-il-are-playstation-5-in-fata-xbox-series-x/

Most Read