MyRadioOnline.ro

Tarom, ca majoritatea companiilor aeriene care au avut de suferit în pandemie, încearcă să supraviețuiască. Câteva opinii pe marginea subiectului au fost formulate de ministrul Transporturilor.

Va mai

trece mult timp până când oamenii vor circula cu avionul la fel de mult ca înainte. Din acest motiv, ministrul Transporturilor are în vedere mai multe soluții pentru reinventarea Tarom, începând, din păcate, cu o reducere semnificativă a flotei și tranziția către zboruri charter.

Flota TAROM va fi redusă în următorii ani. În 2024, doar 17 aeronave vor mai purta însemnele companiei aeriane de stat, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-un interviu acordat Digi24. Pe de altă parte, zborurile charter ar putea fi o bună soluţie pentru a face profit: numai într-o săptămână au fost 70 de zboruri către Egipt, a atras atenția ministrul transporturilor.

Ca să înțelegi mai bine transformarea, gândește-te că Tarom are 29 de avioane la această oră, după o creștere importantă înregistrată între 2017 și 2020. La acea oră au intrat în flotă mai multe aeronave Boeing și ATR. Nu a ajutat nici faptul că administrația companiei aeriene a fost ineficientă în a scăpa de cele vechi. În condiții ideale, o parte dintre avioanele actuale vor fi vândute. Punctual, șapte aeronave mici, folosite în cursele interne sau pe distanţe scurte, ar urma să fie predate celor de la ATR, cu care TAROM a semnat un contract pentru achiziţia de aeronave noi.

Reinventarea Tarom a început deja și vine ca o veste foarte proastă pentru un număr masiv de angajați. Planul de restructurare al Tarom, trimis Comisiei Europene, prevede disponibilizarea a 700 dintre cei aproape 1.500 de angajaţi şi închiderea unor agenţii externe şi interne. „Proiectul de restructurare a personalului este măsura principală de eficientizare organizaţională, ca parte a planului de restructurare a companiei care, totodată, vizează pe termen mediu înnoirea flotei, optimizarea comercială şi optimizarea costurilor”, a informat compania.

În ceea ce privește numărul celor care au plecat deja, valorile sunt destul de clare. „În cadrul proiectului de restructurare a personalului, ca un prim pas a fost iniţiat un program ce viza plecările voluntare, fiind depuse 198 de solicitări privind încetarea voluntară a raporturilor de muncă (14 solicitări au fost anulate). La ora actuală 131 de angajaţi au încetat deja raporturile de muncă, 53 de solicitări fiind în curs de procesare. Totalul angajaţilor Tarom ce vor pleca voluntar este de 184”, au spus reprezentanţii Tarom, ceea ce înseamnă că în cea de-a doua etapă 516 persoane vor fi disponibilizate.

Articol preluat de pe https://playtech.ro

https://playtech.ro/2021/tarom-se-reinventeaza-pentru-a-supravietui-planul-restructurarii-ce-se-intampla-in-urmatorii-ani/

Most Read

  • Week

  • Month

  • All