Sunt Răzvan Enescu, candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Ploiești. Așa cum am spus-o de multe ori, sunt ploieștean cu normă întreagă. M-am născut în Ploiești, mi-am petrecut copilăria aici și,

cu excepția anilor de facultate, mi-am trăit toată viața aici. Cunosc orașul nostru, cu bune și cu rele. Familia mea s-a stabilit pe aceste meleaguri la 1875 și sunt la a cincea generație de ploieșteni. Îmi iubesc orașul, în ciuda imperfecțiunilor sale.

În viața publică sunt un om nou, nu am datorii politice, nu am fost implicat în scandaluri de corupție și nu sunt uzat moral. Am 36 de ani, sunt căsătorit și am o frumoasă fetiță de doar șapte luni. Totuși, chiar dacă sunt tânăr și nou în politică, nu însemnă că sunt o persoană fără experiență. Sunt arhitect și antreprenor de mai bine de zece ani și doar în ultimii patru ani am fost șef de proiect pentru investiții publice de peste 100 de milioane de lei.

Vin în fața ploieștenilor împreună cu o echipă tânără, o echipă de oameni capabili și cinstiți, care, și ei, la rândul lor, iubesc Ploieștiul. Chiar dacă în ultimii douăzeci de ani primarii Ploieștiului s-au ocupat doar de interesele personale, împreună cu colegii mei vom reconstrui un oraș cu respect pentru ploieșteni.

La un moment dat mi s-a spus că Ploieștiul nu e un oraș în care să vii, ci un oraș din care să pleci. Nu vreau să se întâmple așa ceva. Vreau să văd copii care cresc aici, care rămân aici.  Vreau să văd că în orașul ăsta rămân oameni, iar în viitor mi-aș dori să văd oameni revenind. În viitor, mi-ar plăcea foarte mult să văd că orașul ăsta o să redevină un magnet pentru specialiști și pentru cei care doresc să își deschidă o afacere.

Sunt dezamăgit de ceea ce se întâmplă în Ploiești, pentru că Ploieștiul este, din punctul meu de vedere, unul dintre orașele cu cel mai mare potențial din țară și, totuși, nu se face mai nimic aici. Primăria este un muzeu de incompetență și stagnare. În Ploiești nu s-au făcut multe: nu se atrag fonduri europene, nu se fac investiții, nu ni se oferă minimul de servicii de care un oraș european are nevoie. Ni se spune tot timpul că bugetul Ploieștiului este la cotă de avarie și că Primăria este în faliment și asta în fiecare an.

Totuși, nu funcționarii din Primărie sunt de vină pentru dezastrul din administrația ploieșteană. Avem departamente conduse de oameni puși politic, fără nicio pregătire, oameni plătiți bine. Suntem în situația paradoxală în care avem subalteni mult mai bine pregătiți, dar cu salarii de două-trei ori mai mici decât șefii lor. Pentru o reformă reală în Primărie, trebuie să analizăm fiecare departament în parte și să vedem dacă șefii, apoi angajații își ating, cu adevărat, nivelul de performanță pentru care au obținut acele posturi. Pe scurt, hai să ne asigurăm că avem omul potrivit la locul potrivit.

Un alt subiect ce va trebui urgent abordat va fi cinstea angajaților. Nu îmi permit să spun că Primăria Ploiești este infestată de corupție, nici că în instituțiile subordonate încă este la modă șpaga, dar hai să ne asigurăm că nu este așa. În plus, pentru a ne asigura de cinstea administrației, vor trebui analizate și toate contractele de investiții publice și va trebui verificat dacă sunt corecte și în interesul cetățenilor. Aceste trei măsuri sunt primele pe care, împreună cu echipa, le voi lua pentru a moderniza administrația publică ploieșteană.

Am fost întrebat de foarte multe ori cât va dura până când vom vedea rezultatele unei administrații eficiente în Ploiești. O schimbare reală va fi vizibilă în două mandate. Am văzut promisiuni care spuneau că schimbarea va veni în câteva săptămâni, poate luni. Poate optimiști, poate demagogi, în orice caz, aceste persoane nu au o abordare serioasă. Va fi nevoie de un an doar pentru începerea unei reforme a birourilor, a funcționarilor, a rotițelor ruginite care nu au funcționat cum trebuie.

În momentul de față, Ploieștiul are pe masă o serie de proiecte europene în curs de realizare și o serie de noi oportunități, iar fără seriozitate, profesionalism și cinste, le vom rata cu certitudine. Abia după ce vom duce la bun sfârșit aceste proiecte, fără întârzieri și greșeli, așa cum au mai fost, în Ploiești lucrurile se vor schimba vizibil. Pentru asta este nevoie de o echipa specializată în investiții publice, nu de firmele de casă care și-au făcut veacul pe aici.

Înaine de aceste alegeri, ploieștenii trebuie să se gândească dacă sunt cu adevărat mulțumiți de modul în care arată orașul, iar dacă nu, în mod clar nu un fost primar este soluția. Ploieștiul are nevoie de altceva, are nevoie de oameni cu viziune, are nevoie de oameni care sunt gata să-l pregătească pentru viitor. Proiectul politic cu care venim în fața cetățenilor este clar: vom aduce omul potrivit la locul potrivit. Venim cu o echipa de oameni profesioniști, care nu acceptă impostura, dar mai ales oameni care iubesc cu adevărat orașul în care trăiesc. Pe 27 septembrie ploieștenii au cu cine vota.

Ploieștiul are nevoie de un ARHITECT!

Material comandat de Partidul Libertate, Unitate si Solidaritate - PLUS, parte a Alianței USR PLUS, cod mandatar financiar 21200391

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/politica/r%C4%83zvan-enescu-primar-ploie%C8%99tiul-are-nevoie-de-un-arhitect.html

Most Read