Social-democrații spun că Guvernul a prezentat prea târziu proiectul de lege privind măsurile luate în starea de alertă și că acesta nu are cum să intre în vigoare pe 15

mai, când expiră starea de urgență.

„Ne aflăm într-o situație extrem de gravă. Acest Guvern incmpetent a anunțat de 2 săptămâni că starea de urgență va fi ridicată. Nu au găsit nimic să pună în loc, nu au făcut nimic în această perioadă în afară de tunuri pentru firmele de casă, Orban și miniștrii se contrazic cu privire la relaxarea unor măsuri, însă oamenii nu știu ce să facă după 15 mai ”, a spus liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, potrivit Digi24.

Acesta a adăugat că, după ce Parlamentul votează un proiect de lege, este nevoie de 2 zile pentru a lăsa termen de contestare la CCR, iar apoi, după ce președintele promulgă legea, e nevoie de 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

„Acest lucru înseamnă că, practic, după data de 15, nu vom mai avea niciun fel de restricție în România, pentru că acest Guvern, în loc să se ocupe din timp de depunerea unui proiect în acest sens, pierde vremea angajând chelneri ca șefi de spitale, făcând achiziții la dublu sau triplu preț”, a spus Simonis.

„Guvernul ne cere să votăm această stare de urgență (sic!). Trebuie să vedem dacă se respectă drepturile și libertățile cetățenilor, dacă nu se dă drumul liber la achiziții de la clientela de partid, la achiziții trucate. Cel mai grav e că după 15 mai, din cauza incompetenței criminale, românii vor putea ieși pe stradă fără restricții și fără să știe ce trebuie să respecte”, a mai spus el.

Și Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului, a spus că Guvernul este „iresponsabil” pentru că a prezentat târziu proiectul privind starea de alertă.

„Mi se pare complet iresponsabil să vii azi să spui că trebuie să trecem în patru zile un proiect de lege prin ambele camere ale Parlamentului. Putem să facem acest lucru, dar e o lipsă de respect faţă de popor, de Parlament, să nu ai parte de dezbatere cu adevărat importantă, largă, pe un proiect de act normativ care priveşte o ţară”, a mai spus Cazanciuc.
„Trebuie să vedem că Guvernul a făcut cercetări care arată clar că oamenii, în condițiile prevăzute în proiect, ies în siguranță din casă, asta trebuie să fie atașat la proiect”, a mai spus el.

 

Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/politica/psd-acuz%C4%83-guvernul-c%C4%83%2C-dup%C4%83-15-mai%2C-rom%C3%A2nii-vor-putea-ie%C8%99i-din-cas%C4%83-f%C4%83r%C4%83-restric%C8%9Bii.html

Most Read