MyRadioOnline.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că este treaba opoziției să atace Guvernul, nu a partenerilor de coaliție și cu atât mai puțin a miniștrilor. În momentul în care un ministru

atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din Guvern, a spus Orban după ședința Biroului Executiv Național al PNL. Un mesaj similar a transmis și premierul Florin Cîțu la această ședință, potrivit unor surse participante la discuții: „Când un ministru mai atacă prim-ministrul pleacă imediat acasă”.

„PNL e un partid serios, responsabil care şi-a asumat răspunderea guvernării. Evident, premierul beneficiază de susţinere totală. Nici nu se pune în discuţie schimbarea configuraţiei politice. Noi nu ne jucăm cu România. Îndemnul nostru către toţi partenerii de coaliţie e să lăsăm deoparte ceea ce ne separă şi să asigurăm o bună guvernare a României”, a spus Ludovic Orban potrivit Digi24.ro.

„Nu există ca un ministru să atace premierul sau un coleg de coaliție. În momentul în care un ministru atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din Guvern, lucrurile sunt simple”, a adăugat el.

Orban a mai spus că, în opinia sa, tensiunile iscate în coaliție după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății vor fi depășite.

„Convingerea mea este că acest moment va fi depășit, mizăm pe un comportament rațional din partea partenerilor noștri, așa cum am văzut în multe luări de poziție. La urma urmei, oamenii așteaptă de la noi să facem ce am promis”, a spus Orban.

„Să le readucem aminte partenerilor noștri de coaliție – doar unora dintre parteneri – criză în coaliție este prea mult spus, este o reacție emoțională, care a ținut mai mult de lipsa de experiență în exercitarea guvernării, pentru o decizie necesară a premierului, care a luat decizia să îmbunătățească activitatea într-un domeniu fundamental, cum este domeniul sănătății”, a adăugat el.

 

Surdă foto Digi24.ro.

 

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/politica/ludovic-orban%2C-despre-criza-din-coali%C8%9Bie-este-o-reac%C8%9Bie-emo%C8%9Bional%C4%83%2C-care-a-%C8%9Binut-mai-mult-de-lipsa-de-experien%C8%9B%C4%83.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All