MyRadioOnline.ro

Ordonanța de Urgență care aduce noi reglementări în privința zilelor libere pe care le pot solicita părinți, când copiii nu merg la școală din cauza pandemiei, a fost publicată în

Monitorul Oficial. Modificările adoptate zilele trecute se referă la acordarea de zile libere plătite și pentru părinții ai căror copii învață în școli în care se lucrează după Scenariul 2 sau 3.

Modificarea a fost necesară în condițiile în care mii de școli funcționează, în prezent, după aceste scenarii, elevii lor participând la cursuri on-line.

Potrivit informării transmise joi de Ministerul Educației, 4.956 de unități de învățământ se aflau în Scenariul 2 (participarea zilnică - față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială - prin rotație de una-două săptămâni a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție) și 3.493 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line.

Sursa foto: supermame.ro

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/p%C4%83rin%C8%9Bii-pot-cere-zile-libere-%C8%99i-c%C3%A2nd-copiii-fac-cursuri-on-line-ordonan%C8%9Ba-a-fost-publicat%C4%83-%C3%AEn-monitorul-oficial.html

Most Read