De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4941 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit informării Prefecturii Prahova, din totalul celor

confirmați de la începutul epidemiei, 166 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu noul coronavirus este al unui bărbat, în vârstă de 88 de ani, cu comorbiditati.

Din cele 58 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2 în Prahova una face parte din categoria de vârstă 0-18 ani.               

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 359, dintre care 273 de paturi sunt ocupate. La ATI, mai sunt libere doar două locuri. (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta).

Țpotrivit sursei citate, de la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1312 de decizii de izolare și 5771 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 22870 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1597 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1022 de persoane, 676 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 133 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 94 sancțiuni (16 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 78 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020). Valoarea totală a amenzilor a fost de 14500 lei.

Sursă foto captura instnsp.maps.arcgis.com.

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/coronavirus-prahova-un-deces-%C8%99i-58-de-persoane-nou-confirmate-cu-sars-cov-2.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All