Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova în perioada 20 – 24 iulie 2020 s-au desfăşurat acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi al

securităţii şi sănătăţii în muncă în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 255.000 lei.

Potrivit sursei citate, în domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 53 controale în urma cărora s-au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 207.000 lei, din care 170.000 lei pentru muncă nedeclarată.
Inspectorii de muncă au identificat 11 persoane care au fost primite la muncă fără forme legale de angajare. Printre neconformităţile constatate în domeniul relaţiilor de muncă cu ocazia derulării activităţilor de control, pe lângă prestarea de muncă nedeclarată, se numără nerespectarea prevederilor legale cu privire la durata timpului de muncă, neachitarea drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă şi nerespectarea prevederilor legale care reglementează repausul săptămânal.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 57 controale în urma cărora s-au aplicat 133 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 48.000 lei. Inspectorii de muncă au dispus suspendarea activităţii unui număr de trei angajatori, care permiteau consumul produselor alimentare şi al băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţii închise, contrar prevederilor legale în vigoare care stabilesc măsuri de prevenire şi control ale infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.

În perioada 24.07.2020 (după orele 14.00) – 26.07.2020, ITM Prahova a iniţiat un număr de 60 de controale, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, majoritatea derulate pe timpul nopţii, vizate fiind restaurantele, terasele, cluburile, centrele comerciale, piscinele şi sălile de jocuri.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare, va fi o prezenţă constantă în comunitate şi nu va ezita să sancţioneze abaterile de la normele în vigoare.

Sursă foto prahovabusiness.ro.

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/economie/255-000-lei-amenzi-aplicate-de-itm-prahova%2C-%C3%AEn-urma-controalelor-realizate-%C3%AEn-perioada-20-%E2%80%93-24-iulie-2020.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All