La două săptămâni de la momentul aducerii sale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unitatea mobilă de Terapie Intensivă a IGSU a putut fi utilizată.

"În contextul dezvoltării capacităților operaționale

și de gestionare a situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2 și ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în data de 9 iulie 2020, prima unitate de terapie intensivă mobilă, ajunsă de curând în dotarea IGSU, a fost operaționalizată în curtea spitalului anterior menționat. Această unitate de terapie intensivă mobilă, achiziționată de Fundația pentru S.M.U.R.D. cu sprijinul Lidl România, este prima din cele 4 astfel de unități care au intrat în cursul lunii trecute în dotarea strategică de protecție civilă a IGSU, prin eforturile conjugate ale societății civile, mediului privat și ale guvernului", a informat, luni seară, Departamentul pentru Situații de Urgență.

La acel moment, în secția de ATI din cadrul unității de terapie intensivă mobilă sunt internați 5 pacienți, 4 dintre aceștia fiind intubați, dar, "pe parcursul celor doar câteva zile de la intrarea în funcțiune, numărul pacienților cărora li s-au acordat îngrijiri a variat, funcție de necesități, fiind chiar de 11 la momentul amplasării și implicit punerii în funcțiune, când capacitatea maximă de internare pe secția de terapie intensivă a spitalului a pacienților în stare gravă atinsese pragul critic".

DSU a precizat că, la acest moment, personalul medical este format din 4 cadre de specialitate ATI, 3 rezidenți cu specialitatea ATI și 1 specialist ATI, detașați din Timișoara și Sibiu, "spitalul din Ploiești neavând personalul necesar pentru a asigura funcționarea adecvată a unității mobile".

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/sanatate/dsu-medici-ati-de-la-sibiu-%C8%99i-timi%C8%99oara-au-fost-adu%C8%99i-la-ploie%C8%99ti%2C-pentru-ca-unitatea-mobil%C4%83-de-terapie-intensiv%C4%83-s%C4%83-poat%C4%83-fi-pus%C4%83-%C3%AEn-func%C8%9Biune.html

Most Read