Inspecția Muncii a transmis, zilele acestea, către Inspectoratele teritoriale de Muncă, o informare cu precizări privind modalitatea în care se vor aplica prevederile legale referitoare la acordarea concediului de odihnă

salariaților care au fost trimiși în șomaj tehnic, respectiv celor care au beneficiat de zile libere în perioada în care școlile au fost închise.

Cele două situații sunt tratate distinct. Astfel, în cazul angajaților aflați în șomaj tehnic, numărul de zile de concediu de odihnă se diminuează proporțional. "Cu toate acestea, părțile pot conveni ca salariatul să beneficieze de întreaga durată a concediului de odihnă, așa cum este prevăzut în contractul individual de muncă", precizează nota Inspecției Muncii.

În ceea ce privește acordarea unor zile libere pentru părinți, în perioada închiderii pe termen limitat și cu caracter excepțional a unităților de învățământ, legea nu prevede, în acest caz, suspendarea contractului de muncă, așa că "acordarea acestor zile libere nu afectează durata concediului de odihnă".

Precizările complete pot fi consultate AICI.

 

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/efectele-st%C4%83rii-de-urgen%C8%9B%C4%83-asupra-concediilor-de-odihn%C4%83.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All