Dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI și coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a prezentat cifrele ultimelor zile, care arată că nu este vorba despre nicio scădere a

cifrelor din raportările privind evoluția pandemiei la nivel național.

"Pentru cei care pun la îndoială încă faptul că infecţia cu COVID 19 continuă, iar cifrele nu sunt în scădere.

Iată ce s-a întâmplat în ultimele 4 zile:

Luni- 349 cazuri noi

Marți- 325 cazuri noi

Miercuri- 270 cazuri noi

Joi- 392 cazuri noi

Până acum din păcate am depăşit 850 de decese.

Pe plan mondial până acum s-au confirmat 3.846.226 de persoane şi au decedat din păcate 265.873 de persoane, iar pandemia este doar la începutul ei.

De aceea solicităm în continuare oamenilor să aibă grijă, să aibă răbdare, să fie înţelepţi, şi să respecte în continuare regulile de distanţare, indiferent cât de greu le este şi indiferent ce păreri sau «trazneli» citim pe reţelele de socializare sau ascultam în spaţiul public", a transmis Raed Arafat.

Acesta crede că este ridicol ca, după o perioadă atât de grea peste care au trecut cu bine, oamenii să-și piardă răbdarea și să ia de bune teoriile potrivit cărora restricțiile nu ar mai fi necesare. "Nu mai avem răbdare să terminăm ce am început cu bine şi ni se induce în continuare ideea că nu ar mai fi nevoie de măsuri şi ideea că totul este bine şi că măsurile care au fost luate ar fi fost nejustificate şi incorecte. Unii chiar încearcă să convingă populaţia că boala nu ar exista şi că totul ar fi o invenţie şi o conspiraţie, însă mă întreba dacă vreunul dintre aceştia se va simţi pentru un moment responsabil pentru îmbolnăvirea sau decesul unei persoane care a luat de bune datele false şi manipulative răspândite de acesta. Eu vă rog, în continuare, să respectaţi regulile şi să aveţi grijă, indiferent ce vi se spune, pentru că regretul vine prea târziu şi cu costuri care pot fi foarte mari", a mai scris secretarul de stat într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

 

Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/sanatate/mesajul-lui-raed-arafat-pentru-cei-cred-%C3%AEn-conspira%C8%9Bii-%C8%99i-neag%C4%83-pandemia-regretul-vine-prea-t%C3%A2rziu-%C5%9Fi-cu-costuri-care-pot-fi-foarte-mari.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All