MyRadioOnline.ro

Unitățile de învățământ din Prahova au raportat, deja, cazuri Covid confirmate în rândul copiilor sau al cadrelor didactice. De asemenea, marți au apărut și primele cazuri de clase la care

activitatea fizică a fost suspendată, trecându-se la cursuri on-line.

 

Potrivit informațiilor transmise de Prefectura Prahova, până marți, la ora 14.00, unitățile de învățământ au raportate confirmarea cu Covid a 27 de elevi, 10 cadre didactice și un angajat din rândul personalului medical. Aceeași statistică anunță că, pentru patru clase, a fost dispusă suspendarea activității fizice și trecerea la cursuri on-line.

În total, marți, în Prahova, au fost confirmate 243 cazuri noi de infectare cu SARS-Cov-2, dintre care 31 la grupa de vârstă 0-19 ani.

Rata de vaccinare de 60%, condiție obligatorie pentru derularea de cursuri în format fizic

Cea mai nouă regulă la stabilirea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, valabilă din această săptămână, este ca școala sau grădinița să aibă cel puțin 60% din personal vaccinat anti-Covid. Decizia trecerii în on-line se face fără nicio legătură cu rata infectărilor din localitatea în care funcționează unitatea de învățământ.

În ce condiții se trece la cursuri on-line

Noul ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nu modifică prevederile valabile din 1 octombrie încoace, cu privire la trecerea de la activitate față în față la activitate on-line. Așadar, această măsură poate fi adoptată la confirmarea unui caz pozitiv în clasă/grupă. Întreaga unitate de învățământ trece în on-line, pentru 14 zile, dacă există cazuri Covid confirmate la cel puțin jumătate dintre clase/grupe.

De asemenea, trecerea la cursuri on-line se poate face și la solicitarea Consiliilor de Administrație.

“În situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică”, prevede ordinul din 1 octombrie.

De asemenea, “la apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ. Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB”.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Sursa foto: digifm.ro

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/educatie/aproape-30-de-cazuri-covid-%C3%AEn-unit%C4%83%C8%9Bile-de-%C3%AEnv%C4%83%C8%9B%C4%83m%C3%A2nt-din-prahova%2C-imediat-dup%C4%83-vacan%C8%9Ba-for%C8%9Bat%C4%83-mai-multe-clase-au-trecut-la-cursuri-on-line.html

Most Read