MyRadioOnline.ro

Rompetrol Rafinare, compania care operează rafinăriile Vega Ploieşti şi Petromidia Năvodari, deţine şi unica divizie de petrochimie din tară, aflată la platforma industrială de la Năvodari. Acolo, specialiştii companiei au

reuşit să dezvolte, anul trecut, un nou produs, care poate fi folosit ca material filtrant în măştile de protecţie, atât de importante în contextul pandemic.

Sorturile de polimeri produse în cadrul diviziei de petrochimie a Rompetrol, de la Petromidia reprezintă materia primă folosită în multe industrii, în special industria alimentară, agricultură și recent în sectorul medical.

Sorturile speciale sunt folosite pentru producția de măști chirurgicale, inclusiv materialul filtrant, și multe alte echipamente de unică folosință.

Petromidia, ca unic producător de produse petrochimice, are capacitatea  să asigure tot pachetul de materie primă pentru industria medicală, iar specialiștii companiei continuă să identifice noi sorturi cu aplicabilitate la fel de utilă și care să consolideze compania locală în zona produselor de nișă.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/economie/cum-se-produc-materialele-filtrante-din-m%C4%83%C5%9Ftile-de-protec%C5%A3ie-produs-nou%2C-dezvoltat-de-rompetrol-rafinare-video.html

Most Read