MyRadioOnline.ro

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis, joi, o nouă instrucțiune privind vaccinarea în situații speciale.

“Conform prevederilor regăsite în document, se permite vaccinarea

cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN Mesager, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/ AstraZeneca și care au decis amânarea rapelului mai mult de 3 luni. În acest caz, nu este nevoie de recomandare medicală specială. Totodată, pentru persoanele vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca, care se află în primele 3 luni de la administrarea acesteia, decizia de schimbare a tipului de vaccin, la doza 2, se va stabili în urma unei recomandări medicale, conform contraindicațiilor și precauțiilor din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP)”, potrivit unui comunicat al CNCAV.

În cadrul aceleiași informări, oficialii insistă ca, atunci când o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, schema de vaccinare să fie continuată, după vindecare, cu același tip de vaccin.

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/sanatate/noi-instruc%C8%9Biuni-%C3%AEn-ceea-ce-prive%C8%99te-rapelul-pentru-persoanele-vaccinate-cu-astrazeneca.html

Most Read