MyRadioOnline.ro

Înaintarea în vârstă este însoțită de o serie de schimbări hormonale, fizice şi motorii care pot provoca adesea descurajare şi chiar tristeţe. Pentru a nu lăsa ca acest lucru să

se întâmple şi pentru a-i ajuta pe cei mai în vârstă să revadă frumuseţea vieţii este bine să le fiţi alături la bine şi la greu.

În cele ce urmează vă prezentăm trei metode simple cu ajutorul cărora cei vârstnici pot fi ajutați să trăiască o viaţă mai lungă şi lipsită de singurătate.

  1. Încurajaţi hobby-urile

Mulţi oameni în vârstă ajung să creadă că, din cauza vârstei înaintate, nu mai sunt capabili să înveţe lucruri noi. Evident, această idee este complet greşită. Seniorii sunt foarte capabili să învețe sau să-și îmbunătăţească abilităţile, deoarece în acest stadiu al vieţii au mult timp liber la dispoziție. Încurajaţi vârstnicii să caute hobby-uri. Discutaţi şi descoperiţi împreună cu ei ce le-ar plăcea să facă sau ce s-au gândit întotdeauna să facă, dar nu au avut timp. 

  1. Învăţaţi-i să rămână conectaţi cu familia chiar şi la distanţă

Tehnologia ajută la prevenirea sentimentelor de izolare şi abandon. Izolarea socială poate fi mult mai dificilă pentru persoanele în vârstă decât pentru cei tineri. Acest lucru se datorează faptului că seniorii tind să își limiteze interacțiunile sociale fapt care, în timp, poate determina apariția problemelor de stimă de sine, sentimente de singurătate, în unele cazuri chiar provocând depresie. 

Încurajați persoanele în vârstă să rămână conectate cu restul lumii, cu prietenii sau familia folosind smartphone-uri, computere şi tablete. Este o soluţie excelentă pentru a ameliora dorul de cei dragi. Aceste dispozitive facilitează menţinerea relaţiilor la distanță, fără ca cei vârstnici să fie nevoiţi să-şi părăsească locuinţa.

  1. Optaţi pentru un cămin de bătrâni 

Căminele de bătrâni prezintă o serie de avantaje faţă de alte soluții. Ele pot fi o alegere excelentă pentru persoanele în vârstă care nu mai pot face faţă sarcinilor zilnice simple, cum ar fi îmbrăcatul, spălatul sau prepararea alimentelor. Într-un cămin privat pentru vârstnici, precum BatranetiFericite.ro există întotdeauna cineva care să îi ajute la îndeplinirea oricăror sarcini devenite dificile odată cu înaintarea în vârstă.

Personalul de îngrijire medicală instruit este întotdeauna la îndemână, gata să facă faţă oricăror probleme medicale, rapid şi eficient. Aceştia eliberează medicamente la momentul potrivit şi programează investigaţii suplimentare atunci este necesar. Astfel, vă puteţi relaxa ştiind că sănătatea persoanei iubite este îngrijită non-stop. 

Singurătatea este flagelul bătrâneţii, dar în mediul căminelor de bătrâni există întotdeauna moduri de socializare cu ceilalţi. Seniori sunt capabili să socializeze cu colegii lor, împărtăşind experienţe de viaţă participând la activităţi diverse şi mici excursii în grup.

O modalitate eficientă de a păstra vitalitatea persoanelor dragi odată cu înaintarea în vârstă este stimularea creierului cu ajutorul unor activități plăcute şi păstrarea comunicării frecvente cu cei dragi, iar dacă aceştia au nevoie de îngrijire periodică este ideal să optaţi pentru un cămin de bătrâni.

Sursa foto: Shutterstock.com

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/top-trei-metode-eficiente-de-a-sc%C4%83pa-de-singur%C4%83tate-la-b%C4%83tr%C3%A2ne%C5%A3e.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All