MyRadioOnline.ro

Generațiile își schimbă în permanență așteptările pentru că și societatea este într-o permanentă evoluție. Atunci când vorbin despre generația Alfa vorbim despre copiii născuți după 2011, inclusiv cei care se

vor naște mâine. Spre deosebire de părinții mileniali, care au avut acces la internet abia la vârsta adolescenței și au făcut parte dintr-un sistem de învățământ încă împotmolit în vechile obiceiuri și metode comuniste de predare, acești copii se nasc deja în era informațională, dorindu-și mai multă independență. Totodată, lumea începe să-și piardă tot mai mult granițele atât teritoriale, cât și lingvistice. 

Dacă ești părintele unui adolescent sau preadolescent și ai senzația că uneori nu te poți înțelege cu el, la propriu, așa și este. Nu ți se pare. Limbajul acestei generații este în schimbare, iar expresiile se amestecă formând un mix româno-englez. 

Îți imaginezi un viitor în care copilul tău să nu știe limba engleză? 

Ce avantaje are un copil familiarizat cu limba engleză încă din primii ani de viață

Școala le pune la dispoziție copiilor elementele esențiale de cultură generală, însă cât sunt aceștia de fapt pregătiți cu adevărat după cei 12 ani de școală? Pot să dea piept cu viața și cu cerințele de pe piața muncii?

  1. Stimularea proceselor cognitive pe termen lung

Pe lângă adunări, scăderi și geografie, un copil trebuie să învețe încă din primii ani să se adapteze la medii noi și să fie pus în postura de a lua decizii. Totodată, teoria fără ocazia de a face practică, este ineficientă. 

De aceea, de multe ori, centrele specializate în predarea limbii engleze pentru copii abordează tactici din cele mai inedite și dinamice de predare, stimulând procesele cognitive și abilitățile pentru viață.

  1. Metode moderne și creative de învățare

Fiecare copil are ritmul lui de a învăța dar și o modalitate proprie prin care o face. Din păcate, sistemul educațional clasic încă nu se adaptează noilor generații de copii. 

Optând pentru cursuri de engleză pentru copilul tău de la vârste mici, îi vei oferi ocazia să descopere și un alt mod de a învăța o limbă străină cât și o metodologie nouă. Copilul va descoperi că învățatul poate fi și interactiv, nu doar obositor, atitudine care se poate perpetua. 

  1. Nivel ridicat de implicare și provocare

Învățând o limbă străină încă din primii ani, copiii vor învăța să susțină o conversație în situații reale, nu doar pentru notele și examenele școlare. Asta se întâmplă pentru că de regulă, predarea limbii engleze către copii are la bază o relație de atașament, având în vedere că un preșcolar nu are încă experiența învățării din datorie.

În acest sens, multe academii de predare alternativă, printre care si Englezacopii.ro, apelează la modalități de predare ieșite din sfera instituțională clasică precum tabere speciale și cursuri intensive de engleză de vară pentru copii și adolescenți, tabere în care micii oameni au ocazia de a cunoaște un univers cu totul nou.  

  1. Învățarea este mai rapidă și mai dinamică

Un copil de 3-4 ani care începe să învețe o limbă străină, o va asimila în mod natural, în același timp în care învață limba maternă. Poate ai observat că de multe ori, copiilor le este mult mai ușor să învețe limba engleză din desenele animate, doar ascultând. Asta are legătură cu procesele care se desfășoară la nivel cognitiv și la fel se întâmplă și în cazul limbii materne, pe care o asimilează tot prin ascultare. 

  1. Creșterea oportunităților la o educație superioară și carieră

Este suficient să arunci o simplă privire la piața muncii și la anunțurile de angajare în domeniile cele mai vânate. Aproape toate joburile disponibile au că cerință obligatorie cunoașterea limbii engleze la nivel avansat. 

Primii 3-4 ani din viață sunt esențiali în dezvoltarea ulterioară. În acești primi 3 ani de viață se pun bazele personalității și se formează viitorul adult de mâine. Practic, juniorul învăță să cunoască și să perceapă lumea, iar asta îl va influența tot restul vieții. 

Sursă foto: Unsplash.com

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/educatie/limba-englez%C4%83-este-viitorul-genera%C8%9Biei-alfa-ce-avantaje-are-un-copil-care-%C3%AEnva%C8%9B%C4%83-o-limb%C4%83-str%C4%83in%C4%83-de-la-o-v%C3%A2rst%C4%83-c%C3%A2t-mai-mic%C4%83.html

Most Read