MyRadioOnline.ro

Mai puţin de jumătate dintre cei care au trecut prin infecţia SARS-CoV-2 mai prezintă anticorpi la 180 de zile de la vindecare, arată un studiu realizat de Reţeaua de sănătate

Regina Maria, citat de News.ro. Acelaşi studiu relevă că 44% dintre persoanele care au fost infectate au continuat să prezinte simptome post-vindecare: tuse, oboseală, lipsa gustului, lipsa mirosului, dificultăţi respiratorii, căderea părului, dureri musculare sau insomnii. De asemenea, compania a precizat că 80% dintre cei care au fost infectaţi şi s-au vacicnat au prezentat valori ridicate ale anticorpilor.

”Evoluţia imprevizibilă a pandemiei SARS-CoV-2, caracterizată prin valuri succesive şi mutaţii diferite ale virusului, subliniază nevoia studiului aprofundat al răspunsului imun al organismului. Cât timp ne putem considera natural protejaţi după infecţia SARS-CoV-2? Care sunt efectele post COVID-19? Mai trebuie să ne vaccinăm după ce am trecut deja prin boală? La toate aceste întrebări şi nu numai încearcă să răspundă studiul Regina Maria referitor la imunitatea căpătată în mod natural de pacienţii vindecaţi”, a transmis, luni, Reţeaua de sănătate Regina Maria, într-un comunicat de presă.

Studiul, demarat în august 2020, în Bucureşti şi Cluj, s-a bazat pe folosirea testului de anticorpi IgG anti-Nucleocapsidă – anticorpii specifici bolii.

În timp ce faza I a studiului a evaluat răspunsul imun la 43-56 de zile de la primirea rezultatului pozitiv la testarea RT-PCR, faza a II-a examinează gradul de protecţie după o perioadă de timp mai mare, de 180 de zile de la depăşirea fazei acute a bolii. În faza II a studiului au fost testaţi doar pacienţii care aveau un răspuns imun detectabil la prima testare, pentru a observa evoluţia în timp a anticorpilor post COVID.

 

Imagine cu caracter ilustrativ, cancan.ro.

 

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/social/sanatate/studiu-mai-pu%C5%A3in-de-jum%C4%83tate-dintre-cei-care-au-trecut-prin-infec%C5%A3ia-sars-cov-2-mai-prezint%C4%83-anticorpi-la-180-de-zile-de-la-vindecare.html

Most Read