Prefectura Prahova a transmis astăzi un comunicat de presă în care vine cu precizări cu privire la relaxarea restricţiilor impuse anumitor agenţi economici, în contextul apariţiei unor semnale, inclusiv de

la nivel guvernamental, că unele restaurante, cinematografe, teatre sau cazinouri ar rămâne închise şi după 1 septembrie. Autorităţile judeţene susţin că nu este cazul ca restricţiile să fie menţinute, anunţând oficial că aceste activităţi pot fi reluate, în toate localităţile din Prahova.

"Ținând cont de măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43/2020 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice și a Hotărârii de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, începând cu data de 01 septembrie 2020, vor fi reluate activitățile cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, hotelurilor; a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în toate localitățile din Prahova. Decizia a fost luată în baza analizei din ultimele 14 zile, la nivelul județului Prahova, conform căreia rata de infectare este sub 1,5 la 1000 de locuitori. Astfel, potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Prahova, la data de 31 august, această rată era de 1,1/1000 de locuitori. Întrucât, la nivel local există unități administrativ teritoriale unde rata de infectare depășește limita de 1,5 la 1000 de locuitori, iar conform Hotărârilor amintite anterior, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență poate decide restricționarea sau închiderea activității temporare a agenților economici care desfășoară activitățile menționate, ținând cont de trendul descendent din ultima perioadă și a raportului superior dintre ponderea majoritară a cazurilor în cadrul comunității și focarele înregistrate în comunități închise (centre rezidențiale, unități sanitare), la nivelul județului Prahova nu au fost dispuse măsuri de restricționare și/sau închidere a activității agenților economici amintiți mai sus", a transmis, marţi, Prefectura Prahova.

"Există așezări urbane, unde rata de infectare depășește 1,5 la 1000 de locuitori, însă aceste situații sunt generate de existența unor focare (comunități închise) în cămine pentru îngrijirea persoanelor adulte (Băicoi, Breaza, Urlați) și într-o unitate sanitară (Boldești Scăeni). Conform ultimelor analize, în Băicoi, rata de infectare este de 2,19/1000 locuitori (41 cazuri active dintre care 25 în focar), la Boldești Scăeni - 3,81/1000 locuitori (44 cazuri active, dintre care 30 în focar), la Breaza - 3,42/1000 locuitori (55 cazuri active dintre care 43 din focar) și la Urlați - 3,37/1000 de locuitori (39 cazuri active, dintre care 22 în focar)", mai motivează Prefectura, amintind că "Rata de incidență a cazurilor active se analizează săptămânal și se raportează la Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență de către Institutul Național de Sănătate Publică".

În încheiere, instituţie a amintit că, potrivit ultimelor măsuri, în continuare nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

(Foto: Ploiesti Shopping City)

Image
Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/restaurantele%2C-cazinourile-%C5%9Fi-cinematografele-pot-fi-deschise-%C3%AEn-toate-localit%C4%83%C5%A3ile-din-prahova-preciz%C4%83ri-oficiale-ale-prefecturii.html

Most Read