Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat, vineri, că instituția a depus la Compania Națională de Investiții solicitarea în vederea construirii unui noi aripi pentru clădirea de la Nord

a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Investiția este prezentată că o necesitate, "pentru că aici vor putea fi transferate secții exterioare aflate acum în alte zone ale Ploieștiului, la distanțe de câțiva kilometri".

"Pentru că îmi doresc să văd cât mai rapid acest obiectiv realizat, la începutul acestei săptămâni, am depus la Compania Națională de Investiții solicitarea de includere în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, în cadrul Subprogramului «Unități sanitare», a obiectivului de investiții «Extinderea infrastructurii Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti, prin construirea unui corp de clădire nou, în vederea relocării secţiilor medicale, mărirea capacităţii şi modernizarea secţiilor anestezie şi terapie intensivă (ATI), extinderea, reconfigurarea şi modernizarea blocului operator». Consider că procesul amplu de modernizare pe care l-am început, cu fonduri europene, atât la Spitalul Județean, cât și la Maternitatea Ploiești, nu se poate finaliza fără construirea unui nou corp de clădire, pe strada Găgeni, a celei mai mari unități medicale din județul nostru, având în vedere faptul că reprezintă o necesitate foarte importantă! Aici, în incinta Spitalului Județean de Urgență Ploiești, vor putea fi transferate secțiile exterioare aflate acum în alte zone ale municipiului, la distanțe de câțiva kilometri, cum sunt cea de Urologie, de Oftalmologie, Buco-Maxilo-Facială, Chirurgie Vasculară etc.", a declarat Bogdan Toader.

În viziunea actuală, noul corp de clădire ar urma să aibă subsol/demisol, pentru spații destinate personalului, spații de depozitare materiale sanitare și deșeuri, spații tehnice și pentru personalul tehnic, iar la parter vor fi amenajate serviciul de primire/internare, cu toate anexele aferente,  un compartiment de spitalizare de zi cu 26 de paturi și un sector ambulator cu 15 cabinete pentru diferite specialităţi medicale.

Cele șase etaje ar urma să fie utilizate astfel:

> Etajul I - Relocare secție ortopedie și traumatologie – 45 paturi; relocare secție neurochirurgie - 45 paturi

> Etajul al II-lea -Bloc operator cu 18 săli de operaţie, laboratoare, anexe medicale

> Etajul al III-lea - Relocare secție Chirurgie generală II – 80 de paturi

> Etajul al IV-lea - Relocare secție Chirurgie generală I – 80 de paturi

> Etajul al V-lea - Relocare secție ORL – 45 paturi, Oftalmologie – 25 paturi și Buco-Maxilo-Facială – 20 paturi

> Etajul al VI-lea - Relocare compartiment Chirurgie vasculară – 30 paturi, secție Urologie – 40 paturi și secție chirurgie plastică și reparatorie - 30 paturi

Potrivit conducerii CJ, în noua structură a Corpului C+D, la parter și primul etaj vor fi modernizate spațiile existente și se va asigura legătura cu spațiile create în corpul nou de clădire, iar la etajul II se va reloca secția ATI – prin modernizarea și extinderea secției existente la un număr de 50 paturi și crearea unor relații funcționale cu blocul operator.

De asemenea, în studiul de fezabilitate se propune si posibilitatea realizării unui heliport pe o platforma amplasata peste etajul VI, atât de necesar pentru intervențiile de urgență.

"Sperăm să primim un răspuns favorabil din partea CNI pentru derularea acestui proiect prin intermediul Companiei Naționale, investiție care presupune modificări majore în structura Spitalului Județean de Urgență Ploiești, după realizarea unui corp de clădire nou, cu regim de înălţime S+P+6E ", a mai transmis Bogdan Toader.

În prezent, Spitalul Județean de Urgență Ploiești include clădirea principală, de la nord, secțiile de la Boldescu, Buna-Vestire, Obor și Boli Infecțioase (fostul Movila).

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/cj-prahova-%C3%AEncearc%C4%83-s%C4%83-construiasc%C4%83-o-nou%C4%83-arip%C4%83-pentru-cl%C4%83direa-spitalului-jude%C8%9Bean%2C-printr-un-parteneriat-cu-cni.html

Most Read