MyRadioOnline.ro

Image
Image

Guvernul a adoptat hotărârea privind

repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugete locale, prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei, pentru finanţarea în anul 2022 a unor cheltuieli de capital ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. Fondurile ar urma să fie utilizate pentru finanțarea amenajării de grupuri sanitare în 126 de școli și grădinițe care nu dispun de aceste dotări.

 

“Prin prezentul act normativ se nominalizează unitățile de învățământ preuniversitar de stat care au fost cuprinse, în anul 2021, în HG nr. 1188/2021, ale căror lucrări de amenajare a grupurilor sanitare neconforme nu au fost demarate sau finalizate și care îndeplinesc, în anul 2022, condițiile de finanțare și ale căror sume prevăzute în hotărârea de Guvern aprobată în anul 2021 nu au fost utilizate până la 31 decembrie 2021. Sunt nominalizate în total un număr de 126 de unități de învățământ preuniversitar de stat, iar de condiții sporite vor beneficia peste 18.340 de elevi”, informează Guvernul.

Fondurile repartizate vin în completarea sumelor alocate de la bugetul local, restul cheltuielilor necesare finalizării lucrărilor, precum și cheltuielile cu branșamentele pentru apă potabilă și canalizare vor fi suportate din bugetul autorităților locale.

O unitate de învățământ din Prahova, printre cele 126 de școli și grădinițe care primesc finanțare

Pe lista publicată de Ministerul Educației, la momentul lansării proiectului de hotărâre în consultare publică, Prahova figurează cu un singur obiectiv. Este vorba despre lucrări din categoria amintită  la Școala Gimnazială din satul Vitioara de Sus, comuna Predeal-Sărari.

Lista beneficiarilor poate fi consultată pe site-ul Ministerului Educației.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Foto: Școala Gimnazială "Mănăstireanu Mihai" Predeal Sărari

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/10-milioane-de-lei-pentru-construirea-de-toalete-%C3%AEn-126-de-%C8%99coli-%C8%99i-gr%C4%83idni%C8%9Be-vezi-lista-beneficiarilor.html

Most Read