MyRadioOnline.ro

Image
Image

Consilierii PNL Ploieşti au anunţat

vineri, cu aproximativ o oră înainte de şedinţa forului legislativ local pe tema prelungirii contractului cu Apa Nova, că vor vota împotriva propunerii, reclamând faptul că o eventuală prelungire ar duce la dublarea tarifului într-un an.

Într-un comunicat de presă transmis vineri de pe adresa de email a PNL Prahova şi semnat de grupul consilierior locali ai PNL Ploieşti, aleşii liberali amintesc că propunerea de prelungire a intrat în dezbatere şi la finalul lunii decembrie, fiind prorogată pentru lămurirea unor aspecte, aceştia reclamând acum că situaţia nu s-a schimbat şi că proiectul de hotărâre are "rapoarte negative din partea direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei".

Ce spun consilierii PNL despre proiectul de prelungire a contractului cu Apa Nova

"Grupul consilierilor locali PNL va vota «împotriva» prelungirii contractului cu societatea Apa Nova deoarece proiectul de hotărâre, chiar și după prorogarea acestuia, a fost prezentat consilierilor cu rapoarte negative din partea direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei. Noi credem că un contract atât de important pentru comunitatea  noastră nu poate fi votat fără a avea garanția corectitudinii lui din punct de vedere juridic și economic", se arată în comunicatul de presă primit vineri la redacţie.

"Deși apreciem buna desfășurare a activității societății Apa Nova Ploiesti în perioada de derulare a actualului contract valabil pana in anul 2025, grupul consilierilor locali PNL nu va accepta dublarea prețului la apa/ canal (în doar un an de zile, așa cum prevede actualul proiect)  fără să se asigure că prelungirea acestuia va însemna acoperirea în totalitate a Ploieștiului cu rețele funcționale de apă și canalizare", se mai arată în mesajul transmis de grupul consilierilor PNL.

În mod paradoxal, proiectul de hotărâre a fost iniţiat de trei consilieri de la PNL şi doi de la USR. Pe parcursul dezbaterilor din decembrie, primarul Andrei Volosevici a militat pentru adoptarea lui, insistând pe faptul că, prin acest acord, Apa Nova îşi asumă investiţii de peste 36 de milioane de euro în reţelele din municipiu. Contractul cu Apa Nova expiră în 2025, iar propunerea este de prelungire până în 2035. Proiectul de faţă vine după ce tot Consiliul Local mandatase o comisie care a negociat până acum cu operatorul.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/consilierii-pnl-ploie%C5%9Fti-resping-propunerea-de-prelungire-a-contractului-cu-apa-nova-p%C3%A2n%C4%83-%C3%AEn-2035.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All