Peste aproximativ o săptămână ar trebui să intre în vigoare, în teorie, regulamentul pentru închirierea parcărilor de la blocurile din Ploieşti. Dincolo de problemele încă nerezolvate ale acestui document, momentul

e cât se poate de prost, pentru că, în plină pandemie de cornavirus, când se recomandă rămânerea în case, începerea aplicării ar presupune un val masiv de agitaţie atât la nivelul asociaţiilor de proprietari, cât mai ales la sediul SGU Ploieşti. În acest context, tocmai pentru a evita aglomerările mari de oameni şi tocmai pentru că nimănui nu-i arde acum de drumuri, hârţogăraie, licitaţii şi scandaluri între vecini, nu credeţi c-ar fi mai bine ca termenul de aplicare să fie amânat?

"Telegrama" le solicită public, cu această ocazie, autorităţilor din Ploieşti să amâne intrarea în vigoare a regulamentului pentru folosirea locurilor din parcare din municipiu, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 521 din decembrie 2019 şi modificat prin HCL 65/2020.

În primul rând, în plină pandemie, cu numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în creştere şi cu numerose recomandări de a evita ieşirea din case, nu este nici pe departe cel mai bun context pentru aplicarea acesui regulament. În egală măsură, cu o săptămână înainte de acest termen nici măcar nu ştim dacă SGU a început inventarierea şi marcarea locurilor care vor putea fi scoase la închiriere, dar ştim sigur că n-a terminat-o şi că, din punct de vedere practic, nu se poate vorbi despre o aplicare nici măcar la nivel de proiect-pilot în câteva zone.

În acest context, ne permitem să adresăm această sugestie autorităţilor locale, considerând că ar fi un gest de onoare şi de responsabilitate faţă de ploieşteni să amâne termenul de intrare în vigoare a regulamentului. Nu în ultimul rând, dincolo de cele două argumente deja expuse, nu trebuie uitat nici că regulamentul în sine are unele scăpări şi, deşi ideea de bază e apreciată de mulţi oameni, unele dintre prevederile sale concrete sunt criticate.

Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/telegrama-solicit%C4%83-am%C3%A2narea-regulamentului-de-%C3%AEnchidirere-a-parc%C4%83rilor-din-ploie%C5%9Fti-nu-i-momentu-acum.html

Most Read

  • Week

  • Month

  • All