MyRadioOnline.ro

Primăria Ploiești va solicita Guvernului emiterea unei hotărâri astfel încât pasarela de cale ferată de la ieșirea din Ploiești (Podul Înalt) să treacă în domeniul public al municipiului. Aceasta face

parte dintr-un amplu proiect de sistematizare a zonei, care va include și lărgirea la patru benzi a străzii Gh. Gr. Cantacuzino.

 

Un proiect privind aprobarea transmiterii acestei solicitări a fost inclus pe ordinea de  zi a ședinței CL care va avea loc în această săptămână. Municipalitatea intenționează să preia, în domeniul public, din administrarea Ministerului Transporturilor, podul și terenurile aferente, în suprafață de aproape 600 mp.

Solicitarea va fi formulată în contextul în care, în septembrie anul trecut, conducerea Primăriei Ploiești anunța că a fost semnat “contractul de finanţare pentru proiectul care va rezolva problema traficului din zona Vest - Podul Înalt, prin lărgirea la 4 benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino în zona Pasaj CFR Podul Înalt, reabilitarea str. Gh. Grigore Cantacuzino, tronson Șoseaua Vestului – limita oraș, inclusiv construirea unui terminal multimodal. Practic, carosabilul din zona pasajului CFR Podul Înalt va fi extins de la o bandă pe sens la două benzi pe sens, cu bandă dedicată transportului public pe tronsonul Selgros – intersecţie Şoseaua Vestului".

Modernizarea ieşirii din Ploiești spre Târgovişte va mai include amenajarea de piste de biciclete şi construirea unui terminal multimodal pe o parte din terenul actualului depou de troleibuze.

Obiectivul de investiţii este evaluat la 65,5 milioane de lei.

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/prim%C4%83ria-ploie%C8%99ti-vrea-s%C4%83-preia-de-la-ministerul-transporturilor-pasarela-de-cale-ferat%C4%83-de-la-podul-%C3%AEnalt.html

Most Read