MyRadioOnline.ro

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a organizat, joi, o conferință de presă în care a reclamat că Rosal, în timp ce acuză că e subfinanţată, şi-a permis "luxul" să nu onoreze

comenzi de 4,8 milioane de lei date de municipalitate în primele şase luni ale anului.

Edilul a vorbit, în cadrul conferinței de astăzi, despre faptul că operatorul de salubritate al Ploieștiului a avut, de la începutul anului, comenzi neonorate în valoare de aproape un milion de euro, subliniind că a existat buget, însă “Rosal ori nu a vrut să lucreze, ori nu a avut capacitatea”. Potrivit cifrelor prezentate, joi, de Andrei Volosevici, operatorul nu a efectuat, în primele șase luni ale anului, servicii de pe urma cărora ar fi câștigat 4,8 milioane de lei.

„Rosal dă vina pentru jegul din oraş pe primar pentru faptul că bugetarea din partea Primăriei nu este corectă. Tehnic, vorbim despre un contract expirat din 18 iunie şi care este în derulare încă 90 de zile conform unei obligaţii legale, iar la nivelul ADI nici nu se pune problema ca Primăria să aibă vreo bugetare, nu au legătură cele două contracte. Deci este o minciună din partea Rosal! Şi atunci, foarte simplu, vă prezint nişte date ca să lămurim exact cum stau lucrurile: în primele şase luni din 2021, 136 de miliarde lei vechi program dat şi finanţat de Primăria Ploieşti, undeva în jur de 84 de miliarde executate. Adică, mai pe româneşte, SC Rosal SRL nu a dorit să încaseze, pentru că nu a avut capacitatea să lucreze corespunzător, undeva în jur de 48 de miliarde de lei vechi, adică vreo 950.000 de euro în şase luni de zile. Este cel puţin ciudat ca o societate comercială să trimită către presă un comunicat, să spună că nu a fost finanţată corectă sau nu este susţinută financiar activitatea legată de curăţenia căilor publice, în contextul în care, în şase luni de zile, şi-a permis luxul să nu încaseze 950.000 de euro. În mod sigur şi categoric, finanţarea a fost, comenzile sunt date, incapacitatea de a face curăţenie în oraş nu are vreo legătură cu bugetul de la Primărie, aşa cum şi-a permis, în mod obraznic, Rosalul să spună!”, a declarat primarul municipiului Ploieşti.

Minciuni cu obrăznicie

Primarul a acuzat compania de salubritate că minte cu obrăznicie, demontând o altă acuză din comunicatul de presă al Rosal, în care operatorul acuza subfinanţarea activităţii de către municipalitate şi făcea o comparaţie cu mandatul 2008-2012, sugerând că bugetul pentru curăţenie era de 25 de milioane de lei pe an. „Am înţeles din comunicat că în momentul în care se făcea curăţenie în oraş în perioada 2008-2012 aveam un buget de 25 de milioane de lei. Minciună din nou! În 2008 a fost un buget de 7,8 milioane, 2009 - 7,3 milioane, 2010 - 12,5 milioane, 2011 - 20 de milioane, 2012 - 30 de milioane, dar vă reamintesc că şase luni de zile nu mai eram în funcţie şi atunci, deşi eram criticat că se cheltuie foarte mult pe salubritate, s-a reuşit performanţa să ajungem acolo. Acestea sunt realităţile, nu a existat niciodată niciun fel de problemă din punct de vedere al finanţării de către administraţia pe care o conduc pentru curăţenia oraşului, nu înţeleg ce firmă din lumea asta îşi permite luxul ca în şase luni să nu încaseze 48 de miliarde (n.r. 4,8 milioane de lei)”, a mai declarat primarul Volosevici.

Acesta a mai precizat că au existat probleme şi în privinţa asigurării numărului de măturători, explicând că în perioada ianuarie - martie 2021 ar fi trebuit să existe o medie de 300 de angajaţi la lucru şi că, în realitate, situaţia oficială întocmită de Regia Autonomă de Servicii Publice arată că în ianuarie au fost, în medie, 150, adică jumătate din necesar, în februarie 195 şi în martie 170.

 

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/primarul-andrei-volosevici%2C-despre-cum-a-ajuns-municipiul-%C3%AEngropat-%C3%AEn-gunoaie-rosal-a-avut-comenzi-neonorate-de-un-milion-de-euro.html

Most Read