MyRadioOnline.ro

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a anunţat că e interesată de preluarea în patrimoniu a fostelor tabere şcolare şi găsirea unor variante de finanţare pentru modernizarea şi, automat, redeschiderea lor.

În

2019 cam pe vremea aceasta, ministrul de la acea vreme al Tineretului şi Sportului anunţa un plan ca taberele şcolare din ţară să treacă la consiliile judeţene, iar cluburile sportive şcolare la primării. La momentul respectiv, autorităţile din Prahova au înclinat spre respingerea ideii, invocând faptul că multe dintre taberele propuse pentru a fi preluate erau într-un stadiu avansat de degradare, iar readucerea lor pe linia de plutire ar fi presupus un efort uriaş. Noua conducere a Consiliului Judeţean are o altă viziune şi anunţă că va relua corespondenţa cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

"Consiliul Judeţean este interesat de identificarea şi preluarea taberelor şcolare dezafectate şi redarea lor în circuit. S-a dispus începerea unei corespondenţe cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, să vedem în primul rând ce tabere pot fi preluate în patrimoniu, cu intenţia de a atrage finanţări nerambursabile pentru refacerea lor", a declarat pentru "Telegrama" vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone.

 

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/consiliul-jude%C5%A3ean-vrea-s%C4%83-preia-%C5%9Fi-s%C4%83-modernizeze-taberele-%C5%9Fcolare-abandonate-din-prahova.html

Most Read