MyRadioOnline.ro

Poliţia Prahova a anunţat oficial că a aplicat o sancţiune contravenţională, pe fondul stării de alertă, în urma acţiunii de curăţenie pe bază de voluntariat organizate miercuri dimineaţă în Ploieşti.

Primăria, în calitate

de organizator, a primit un avertisment, în conformitate cu Legea 55/2020. Practic, totul a plecat de la ora de debut a acţiunii, 4.00 dimineaţa, în contextul în care restricţiile de circulaţie se aplică până la 5.00.

"Le-a fost fost pus în vedere organizatorilor faptul că aceste activități trebuie să se realizeze în conformitate cu legislația în vigoare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Polițiştii au aplicat organizatorului o sancțiune contravențională conform Legii nr. 55/2020. De asemenea, atragem atenția cetățenilor cu privire la faptul că angrenarea în astfel de activități trebuie sa aibă la bază cadrul legal în contextul stării de alertă", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, într-un comunicat emis miercuri după-amiază.

Acţiunea de voluntariat, organizată de autorităţi în contextul unei noi crize a salubrităţii, a mobilizat peste 200 de persoane, care au făcut curăţenie pe străzi, trotuare şi spaţii verzi. Dincolo de începerea la ora 4.00, nu au fost semnalate încălcări ale regulilor de protecţie sanitară şi nici nu am auzit să fi fost legitimat vreunul dintre voluntari. Nu că am lua apărarea autorităţilor ploieştene, dar, ca să aveţi un termen de comparaţie, protestul de acum câteva săptămâni când s-au ars măşti în centrul municipiului s-a încheiat cu un avertisment şi o amendă contravenţională.

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://www.telegrama.ro/administratie/prim%C4%83ria-ploie%C5%9Fti%2C-sanc%C5%A3ionat%C4%83-contraven%C5%A3ional-de-poli%C5%A3ie-pentru-cur%C4%83%C5%A3enia-%C3%AEnceput%C4%83-la-4-diminea%C5%A3a.html

Most Read