După deczia CCR, care a declarat neconstituţională ordonanţa de Guvern privind contravenţiile pe timp de stare deurgenţă, Poliţia Română a schimbat tactica, a redus numărul de sancţiuni, a redus valoarea

lor şi, din câte înţelegem, a început să nu le mai aplice în baza ordonanţei respective, ci a altor norme privind ordinea publică. Aşa se face că în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, Poliţia a aplicat amenzi în valoare totală de 46.000 de lei celor prinşi ieşiţi din locuinţe fără motive justificate.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 112 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 de lei, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 572  de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, se mai arată în bilanţul de joi.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.303 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 233 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.066 de  persoane. Alte 18.118 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Image
Image
Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://telegrama.ro/actualitate/eveniment/poli%C5%A3ia-continu%C4%83-cu-amenzile-ultimele-24-de-ore-au-adus-sanc%C5%A3iuni-de-46-000-pentru-rom%C3%A2nii-care-au-ie%C5%9Fit-din-case.html

Most Read