MyRadioOnline.ro

Image
Image

IJP Prahova a prezentat, în

cursul acestei zile, bilanțul după o acțiune-fulger derulată ieri, în Ploiești și în zonele cu trafic intens din județ. În numai două ore, polițiștii au aplicat aproape 200 de sancțiuni și au constatat trei infracțiuni.

 

„În cursul zilei de ieri, 12 mai a.c., în doar 2 ore, polițiștii rutieri au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 37 au fost aplicate pietonilor, 58 bicicliștilor, iar 48 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Polițiștii au constatat 3 infracțiuni, dintre care una pentru conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducătorul autoturismului având o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Valoarea sancțiunilor este de 44.225 de lei.

Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 13 pentru neacordarea priorității pietonilor.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare”, a anunțat IJP Prahova.

Șoferul beat, depistat fiindcă nu a dat prioritate unui pieton

Polițiștii au detaliat cum a fost depistat, în trafic, conducătorul auto cu alcoolemie. Acesta, beat fiind, s-a urcat la volan în miezul zilei și nu a durat mult până să comită o greșeală chiar în fața oamenilor legii. “Polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce acționau în zona de sud a municipiului au observat un autoturism care nu a acordat prioritate de trecere unui pieton. Conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui bărbat, în vârstă de 50 de ani,  din comuna Bărcănești. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, au precizat reprezentanții IJP Prahova.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://telegrama.ro/actualitate/eveniment/ac%C8%9Biune-a-poli%C8%9Biei%2C-pe-drumurile-din-prahova-184-de-sanc%C8%9Biuni-aplicate-%C3%AEn-dou%C4%83-ore%2C-jum%C4%83tate-dintre-ele-pentru-pietoni-%C8%99i-bicicli%C8%99ti.html

Most Read