MyRadioOnline.ro

Image
Image

Polițiștii Serviciului de Investigare a

Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat , miercuri, 15 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

 

IJP Prahova a anunțat că două percheziții au avut loc în municipiul Ploiești și în comuna Târgșorul Vechi, iar celelalte 13 în municipiul București și în județele Mehedinți, Galați și Ilfov. 16 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, în vederea audierilor.

Potrivit IJP Prahova, “în perioada anilor 2011-2017, persoanele bănuite au desfășurat activități economice cu materiale de construcții, deșeuri  metalice și prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidență contabilă și declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operațiuni comerciale reale, de la agenți economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

Mai mult, prin intermediul unor persoane interpuse a fost creat un lanț economic și financiar care să dea aparența legalității operațiunilor și posibilitatea retragerii sumelor de bani rezultate din activitatea infracțională”.

Prejudiciu de peste un milion de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani

În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit și ridicat mai multe înscrisuri folosite în activitatea infracțională. Prejudiciul creat la acest moment este de 709.228 de lei, reprezentat de impozit pe profit și TVA de plată.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Activitatea de miercuri a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Mehedinți și Galați, acțiune derulându-se cu participarea luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și Mehedinți dar și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Articol preluat de pe:http://www.telegrama.ro

https://telegrama.ro/actualitate/eveniment/16-persoane-audiate-%C3%AEn-urma-perchezi%C8%9Biilor-%C3%AEn-dosarul-de-evaziune-fiscal%C4%83-%C8%99i-sp%C4%83lare-de-bani.html

Most Read